Середа, 28 лютого 2024 00:00

Поетичний конкурс “Люблю тебе, Черкаський рідний краю!” відбувся в ННІ УФСК (ФОТО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Конкурс читців віршів та відеопоезій організований катедрою української літератури та компаративістики ННІ української філології та соціальних комунікацій у першому корпусі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 28 лютого. Всі охочі отримали можливість продемонструвати свою творчість.

Захід організовано до 70-річчя утворення Черкаської області. 

 

 

“Виконуючи планові завдання університету до роковин Черкащини, оголосили та провели конкурс читців поезії про нашу область. Ми хотіли відзначити ювілей і показати, що вона найкраща”, — розповів завідувач катедри української літератури та компаративістики Володимир Поліщук. 

Членами журі були: заслужена артистка України Тамара Власенко; докторка філології, професорка Лідія Кавун; кандидатка філологічних наук, доцентка Ганна Клименко-Синьоок; студентка 2-Ж курсу Аріана Грищенко; студентка 1-Ж курсу Катерина Супрун. 

 

 

“Факт проведення конкурсу — це дуже позитивне явище в житті університету, нашого міста та Черкащині загалом. Можливо, ще не всі студенти досягають висот у своїй роботі, але в них є натхнення, вони читають поезію — це дуже непросто. Учасники приємно вразили”, — зауважила Тамара Власенко. 

 

 

Конкурс поділено на дві частини: перегляд відеопоезій, які підготували учасники, та читання віршів наживо. Протягом заходу члени журі робили записи в нотатки та коментували виступи. Після недовготривалих обговорень оголосили переможців.

Конкурс відеопоезії: 

1 місце — учениця Нечаївського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Червонослобідської сільської ради Єва Ткаченко.

2 місце — студентки 3-А курсу ННІ УФСК Ліна Сушко та Анастасія Коваль. 

3 місце — студентки 3-А курсу ННІ УФСК Тетяна Загреба, Владислава Ященко та Каріна Романенко, студентка 1-А курсу Софія Новосьолова, учениця Жашківського опорного ліцею №5 Каріна Рубан. 

 

 

Конкурс читання поезії: 

1 місце —  студентка 1-А ННІ УФСК курсу Софія Новосьолова. 

2 місце —  студентка 1-А курсу ННІ УФСК Катерина Дровольська. 

3 місце —  студентка 1-А курсу ННІ УФСК Ярослава Жукова. 

 

 

“Вирішила взяти участь у конкурсі, тому що зацікавлена популяризацією поезій про Черкащину. В мене залишись приємні враження від заходу”,  — поділилася студентка 3-А курсу ННІ УФСК Тетяна Загреба. 

Учасники отримають нагороди за участь у конкурсі та зайняті призові місця.  

 

Автор: студент 2-Ж курсу Денис Непогодьєв 

Фото: студентка 2-PR курсу Олександра Гончаренко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F