Понеділок, 04 лютого 2019 00:00

«Freebook» провів перше засідання у новому сезоні 29 січня 2019

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Творчо й пізнавально пройшло перше в новому сезоні спільне засідання літстудійців «Поетичної вітальні Ганни Синьоок» та блогерів буккросинг-клубу «Freebook» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Черкаська поетеса, доцент кафедри української літератури та компаративістики Ганна Клименко-Синьоок познайомила присутніх зі своєю творчістю та поділилася авторськими секретами.

 — Кожна з шести виданих збірок містить поезію, що викликає сильні емоції, — ділиться враженнями студентка спеціальності «видавничий бізнес та комунікаційні технології» Анастасія Калиновська, — Ганна Андріївна — щира й відкрита людина. Вражає її вміння черпати натхнення із буденних речей: картин, що потрапляють їй на очі, ранкової кави, проекту доньки тощо.

У дружньому колі звучали поезії з різних збірок поетеси. Учасники засідання говорили про те, де можна черпати натхнення, про авторське право, особливості перекладацької діяльності. Вони також знайшли марокканські мотиви в оформленні збірки поетеси «Орігамі», яка нещодавно вийшла друком.

— Зазвичай науковці акцентують діалог «письменник — читач», «автор — реципієнт», проте меншою мірою мовлять про зв'язок між письменником і редактором, митцем і видавцем, — зауважила Ганна Клименко-Синьоок. — На сучасному етапі література не може існувати відмежовано від редакційно-видавничої та журналістської царин. Це обопільний процес. Я вже давно планувала спробувати узгодити діяльність творчо-літературної студії відповідно до напрямів роботи буккросинг-клубу «Freebook». Ця зустріч є добрим почином і стартом нашої співпраці. Дякую Людмилі Солодкій, керівниці буккросинг-клубу «Freebook», за таку нагоду! Нагадаю, що два роки тому саме завдяки цій організації відбулася моя творча зустріч у КС «Буквиця» в зв'язку з виходом книги поетичних перекладів Анни Ахматової «Стисла руки під темним серпанком...». 

DSC_6587.jpg

DSC_6589.jpg

На завершення зустрічі поетеса подарувала буккросинг-клубу свою збірку «Орігамі».
Буккросинг-клубу «Freebook»
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F