Понеділок, 26 червня 2023 00:00

Книжковий арсенал відвідали студенти-видавці

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

На XI Міжнародному фестивалі "Книжковий Арсенал" побували студенти освітньої програми "Видавничий бізнес і сучасні комунікативні технології" з доценткою кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Оленою Погрібною. Захід проходив у Києві 22–25 червня 2023 року.

"Фокус-тема цьогорічного Книжкового арсеналу – "Коли все має значення". А для мене кожен студент і його літературні вподобання мають величезне значення. Як викладач я не можу не захоплюватися дітьми, які багато читають і насолоджуються книгою. Я не могла відірвати погляду, спостерігаючи за ними, коли вони брали автографи й фотографувалися зі своїми улюбленими авторами. Це справжні книгомани, яких сьогодні небагато", – зазначила Олена Погрібна.

Студенти мали змогу придбати літературні новинки, відвідати автограф-сесії та низку пізнавальних заходів і цікавих виставкових проєктів, зробити фото з письменниками, книги яких вони купують і читають.

Студентка 3-ВБ курсу Вікторія Дирко розповіла, що на Книжковий арсенал мріяли поїхати 3 роки, ще з першого курсу.

"І ось – здійснилося. Це настільки крутий досвід, що словами й не передати", – ділиться враженнями Вікторія.

Через війну всі великі книжкові фестивалі призупинили свою діяльність.

Студентка 3-ВБ курсу Анастасія Щетініна наголошує, що для справжнього книголюба це було важким випробуванням.

"Але Книжковий арсенал наважився на справжню авантюру в наш час, і я йому за це неймовірно вдячна. Приємно на кілька днів забути про внутрішню тривогу й доторкнутися до мистецтва в атмосфері київського фестивалю. Не обійшлося без нововведень, через які багато видавництв не змогли взяти участь в Книжковому арсеналі цього року. Але я щаслива, що українці не втрачають жаги до читання, а отже попереду у нас ще не один книжковий фестиваль", – зазначає Анастасія.

Своїм захопленням поділилася й студентка 3-ВБ курсу Олександра Яйкун: "Дуже класно було нарешті побачити наживо відомих авторів. Ми неймовірно втомилися, але отримали просто незабутні враження".

Відвідування книжкових фестивалів є невідчужною частиною підготовки майбутніх видавців. На жаль, у ковідно-воєнний період такі екскурсії обмежені, але зазвичай студенти їздять у Львів на Форум видавців, у Київ на Книжковий арсенал, беруть участь як волонтери у Черкаському книжковому фестивалі та інших пізнавальних заходах.

Пресслужба навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F