П'ятниця, 29 березня 2024 00:00

Студенти-медійники переймали досвід роботи з базами даних від «Слідство.Інфо» (ВІДЕО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Вебінар для майбутніх медійників про основи роботи з відкритими даними  провела журналістка «Слідство.Інфо» Яніна Корнієнко.

Зустріч організувала кафедра журналістики, реклами та PR-технологій. На заході були присутні студенти та викладачі як в онлайн-режимі, так і в аудиторії.

 

 

Яніна Корнієнко розповіла, з чого потрібно починати роботу, де шукати теми для розслідувань, які бувають види запитів. Спікерка поділилася як приватними, так і державними сервісами, які використовують журналісти-розслідувачі, зазначивши: «Єдиний державний реєстр — це база, яку важливо знати, проте тільки з його допомогою розслідування не зробити».

 

 

На прикладах матеріалів «Слідство.Інфо» показала покрокову інструкцію роботи з різними базами даних та розповіла, в яких випадках краще використовувати той чи той ресурс.

 

 

Студентка 4-Ж курсу Анастасія Столбова поділилася враженнями від зустрічі, зазначивши, що вебінар був не тільки цікавим, але й корисним, адже бази даних є надійним джерелом пошуку інформації не лише для розслідувань. Майбутня медійниця додала, що надалі буде прислухатися до порад і використовувати ресурси, про які дізналася.

 

 

Для закріплення теоретичних знань журналістка-розслідувачка запропонувала студентам виконати практичні завдання, використовуючи різні інструменти для пошуку необхідної інформації.

 

 

«Під час підготовки студентів важливо робити акцент на практичній частині. Журналісти-фахівці мають дуже професійно вміти користуватися інструментарієм баз даних та постійно покращувати ці навички» — зазначив викладач кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Богдан Калініченко.

 

 

 Джерело: Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій.

 

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F