Вівторок, 19 березня 2024 00:00

Вебінар про журналістські розслідування від Слідство.інфо провели для студентів-медійників (ВІДЕО)

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Анна Бабінець, редакторка-засновниця, керівниця агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» розповіла майбутнім медійникам про основи роботи над розслідуванням.

Вебінар організований кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій у межах Школи журналістських розслідувань і репортажів під час війни для викладачів, де онлайн-курс пройшла викладачка Тетяна Бондаренко.

 

 

Анна Бабінець розповіла медійникам про основні проблеми, які виникають під час журналістського розслідування. Поділилася джерелами, звідки потрібно шукати інформацію. Більш докладно спікерка зупинилася на фільмі-розслідуванні «Вбивство Павла», який створений командою «Слідство.Інфо» про журналіста «Української правди» Павла Шеремета. Розповіла про те, як працювали над розслідуванням, яку інформацію шукали та які труднощі виникали. Відповідаючи на запитання студентів, Анна наголосила: «Щоб стати справжнім журналістом-розслідувачем, потрібно 2-4 роки практики».

На вебінарі були присутні студенти кафедри журналістики, реклами та PR-технологій різних курсів. До тренінгу можна було доєднатися онлайн.

 

 

«Цікаво було почути «рецепт» розслідувань від людини, яка має такий величезний досвід у цій сфері. Часто стежу за публікаціями «Слідства.інфо», а сьогодні вдалося дещо зазирнути в закулісся цього видання. Дякую за практичні поради: від пошуку тем до найчастіших помилок під час роботи. Цінно!” – поділилася враженнями магістрантка-медійниця Тетяна Недбайло.

Присутні могли поставити запитання спікерці й отримати на нього відповідь.

«Такі вебінари від досвідчених журналістів дуже корисні, адже вони допомагають окреслити вектор роботи перед створенням журналістських матеріалів. Цінно було почути, що ми не маємо соромитись наших розслідувань, адже це мають відчувати герої наших матеріалів та робити висновки. Корисними були й поради з пошуку тем. У регіональній журналістиці з цим іноді складно, тож буду застосовувати  почуті лайфхаки», – розповіла магістрантка-медійниця Дарія Шевченко.

 

 

«Для якості викладання до освітнього процесу потрібно залучати практиків, експертів, досвідчених медійників. Думка фахівця завжди важлива для студентів, які мають змогу поспілкуватися про робочі технології, процес розслідування. Цьогоріч навчалася в Школі журналістського розслідування для викладачів. Завдяки онлайн-проєкту отримала нові знання, навички, зараз упроваджую в навчання студентів, які опановують цю дисципліну. Вдячна колегам зі Слідства.інфо за співпрацю», – зазначила Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

 

 

Джерело: Кафедра журналістики, реклами та PR-технологій.

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F