Середа, 10 січня 2024 00:00

КОНКУРС ВІДЕОПОЕЗІЇ «ЛЮБЛЮ ТЕБЕ, ЧЕРКАСЬКИЙ РІДНИЙ КРАЮ!»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Кафедра української літератури та компаративістики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за підтримки Черкаської обласної письменницької організації оголошує конкурс відеопоезії «Люблю тебе, Черкаський рідний краю!», присвячений 70-річчю утворення Черкаської області. 

Черкащина – наймолодша серед областей України, а водночас – її духовний і географічний центр, адже звідси – глибини нашої мови та історії, нашої тисячолітньої державності. Тут – дух Богдана і Тараса, Старицького й Нечуя, Влизька й Симоненка… Тут Холодний Яр і Михайлова Гора, тут Канів і Кам’янка, Умань і Корсунь, державний Чигирин і Звенигора, тут Моринці й Керелівка… Це символи не тільки Черкащини, а й усієї України, як і Дніпро, Рось, Тікич і Тясмин, Вільшанка і Ятрань…

Черкащина – край, оспіваний у піснях і поезії. Мета конкурсу – популяризація Черкащини, її міст і сіл, її чарівної природи й родючих ланів, її знаменитих людей, а також відеопоезії як жанру, що межує з літературою й кіно.

Пропонуємо поділитися власним відео-прочитанням віршів про Черкащину, які можна знайти в часописі «Холодний Яр» (2013. №1) й збірці «Черкаси поетичні» (Черкаси, 2020).

Заявки й творчі роботи приймаємо з 10 січня до 15 лютого 2024 р.

Учасники конкурсу мають надіслати на електронну адресу кафедри української літератури та компаративістики (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) текстовий файл з інформацією про себе (прізвище, ім’я, по-батькові, місце навчання, телефон, електронна адреса; у назві цього файлу має бути вказане прізвище конкурсанта: semenko_CHE), а також відео-файл із творчою роботою (названий із зазначенням прізвища: semenko _ CHE).

Конкурс проходить у два етапи:

перший (заочний) – журі обирає з надісланих матеріалів 10 найкращих проектів;

другий (очний) – демонстрація відібраних конкурсних робіт, визначення переможців. Про дату його проведення учасників буде повідомлено окремо.

Визначальними критеріями оцінки творчих робіт є їхня художня вартісність, креативність, майстерність художнього читання, уміння передавати емоційну партитуру виконуваного твору, залучення музики й візуальних матеріалів. Відеопоезія — це не просто декламація поезії на камеру. Це візуалізована поезія, відеокліп, короткометражний «фільм», творці якого вільні у виборі читців, відеоряду, музичного супроводу та художніх прийомів. Це відеомініатюра, що передає оригінальне бачення й відчуття твору.

До участі в конкурсі запрошуються учні й студенти з Черкащини. Учасниками можуть бути автори / колективи авторів. Кожен  може надіслати на конкурс лише одну творчу роботу.

Умови участі в конкурсі:

  • у роботі має бути використана лише поезія (одна, бажано – ліричні твори або уривки з поем);
  • тривалість виступу не має перевищувати 5 хвилин;
  • роботи можуть бути виконані в будь-яких техніках із використанням будь-якого потрібного обладнання (відео, анімація тощо), формат mp4, mpeg, avi тощо, допускається використання будь-якого загальнодоступного кодека;
  • до участі в конкурсі не допускаються відео, створені лише на основі фотографій;
  • творче завдання має бути виконане державною мовою, не має містити закликів до ненависті на расистському, національному, релігійному, політичному підґрунті;
  • твір на конкурс може подати тільки особа, що має безпосереднє авторське право на нього. Робота має бути виконана з авторського матеріалу й не може порушувати чужі авторські права.

Переможцям конкурсу вручаються дипломи, а переможцям-абітурієнтам -2024 і рекомендації до вступу на філологічні спеціальності Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Автори, які надсилають свої творчі роботи на конкурс, погоджуються з тим, що їхні матеріали можуть бути використані на заняттях у школах та університетах, виставлені на сайті ННІ української філології та соціальних комунікацій, не претендують на виплату авторського гонорару. Подальше поширення цих робіт в Інтернеті вітається (при цьому обов’язково вказувати на причетність до Черкаського національного університету – просимо виставляти хештеги #ЧНУім.Б.Хмельницького, #ННІУФСК, #Кафедра_УЛК_ЧНУ).

Організатори конкурсу ведуть листування з учасниками конкурсу лише з приводу організаційних питань, надіслані творчі роботи не рецензуються.

За довідками просимо звертатися за ел. адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F