Вівторок, 09 січня 2024 00:00

Студентам-медійникам розповіли, як працювати з базами даних під час журналістського розслідування

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Тренінг провели журналіст-розслідувач інтернет-видання «18000» Артур Чемирис та завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко.

Подія ініційована в межах Школи для викладачів від Слідство.інфо.

Захід розпочала Тетяна Бондаренко. Вона зауважила, що тренінг організовано насамперед для студентів 4 курсу, які в наступному семестрі вивчатимуть дисципліну «Журналістське розслідування».

 


Артур Чемирис розповів студентам про бази даних і різноманітні ресурси, які можна використовувати під час написання матеріалу: “Prozorro”, “Єдиний державний реєстр судових рішень”, “Єдиний веб-портал використання публічних коштів”, “Кабінет водія” та інші. Спікер наголосив на особливостях роботи цих сайтів. Студенти мали змогу під час тренінгу  скористатися різними  базами даних.

 


Журналіст Артур Чемирис зауважив, що перед тим, як робити розслідування, потрібно навчитися якісно писати звичайні інформаційні замітки. Він розповів, що для створення цікавих новин достатньо скористатися інформацією про закупівлі на сайті “Prozorro” або простежувати судові процеси на “Єдиному державному реєстрі судових рішень”. Тренер також додав, що журналісти, які вміють створювати якісні матеріали на ці теми, запотребувані в роботодавців.

 


«На тренінгу я отримала багато корисної інформації. Було цікаво почути від експерта різноманітні способи пошуку відкритих даних, громадських реєстрів та інших джерел, які можна використовувати в розслідуваннях. Це дає змогу розширити знання про можливості отримання потрібної інформації. Такий тренінг –   гідна інвестиція часу для майбутньої реалізації в медійній сфері», – поділилася студентка 4-Ж курсу Тетяна Чупилко.

 


Автор: студент 2-Ж курсу Денис Непогодьєв

Фото: студент 3-Ж курсу Андрій Некористенко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F