Понеділок, 11 грудня 2023 00:00

Воркшопи для вдосконалення української мови провела Тетяна Бондаренко

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Інтерактивні зустрічі для співробітників ІТ-компанії «CHI Software» і для відвідувачів української біотехнологічної компанії «Біофарма» провела Тетяна Бондаренко, кандидатка філологічних наук, доцентка, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, засновниця проєкту «Mova_v_trendi».

Перший воркшоп «Навчаємо(ся) української разом» проведено для ІТ-компанії «CHI Software». На вебінарі учасники розглянули важливі речі для вдосконалення власних українськомовних комунікацій, зокрема виправили найпоширеніші помилки, навчилися правильно наголошувати слова, збагатили свій лексичний запас.

Найцікавіші підказки, що допоможуть у спілкуванні українською, збережено в дописі про воркшоп на сторінці «CHI Software».

Учасниками другого воркшопу «Напиши на руці: «Українська – мова моєї крові» стали відвідувачі Біофарми – студенти Черкаського державного бізнес-коледжу. Тетяна Григорівна поділилась мовними цікавинками, розповіла, як правильно вітатися українською, наголосила на формах мовного етикету. Разом зі слухачами з’ясували, як перейти на українську, розглянули новий правопис та його особливості. На завершення учасники записали трендовий ролик для ТікТоку.

Учасники обох воркшопів, працюючи над завданнями, були в захваті, емоційно реагували, охоче виконували вправи. Про це повідомляють на сторінці інстаграм компанії. Тетяна Бондаренко розповіла, що основною місією цих занять було надання унікальних відомостей про мову, рекомендація лайфхаків для її вивчення, зацікавлення всім українським.

Автор: студентка 1-Ж курсу Анастасія Донець

Фото: студентка 2-PR курсу Олександра Гончаренко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F