Вівторок, 19 вересня 2023 00:00

Студенти ННІ УФСК зустрілися з Юлією Чабаненко

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Спілкування студентів інституту з власницею Черкаської майстерні друку пройшло в обласній бібліотеці для юнацтва імені Василя Симоненка 19 вересня.

Захід відбувся в межах тижня краєзнавства під назвою «Я починаюсь з отчої землі».

Зустріч була організована зокрема для студентів спеціальності «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн», а також для всіх охочих дізнатися про діяльність видавництва.

«У кожної бібліотеки є 2 цінності: людина, яка творить книжку, й людина, яка читає. Бібліотека — це посередник між творцями й читачами, міст, який не зникне, поки є люди», – зазначає завідувачка відділом читальних залів Черкаської обласної бібліотеки для юнацтва імені Василя Симоненка Катерина Вербівська.

На зустрічі студенти дізналися історію створення видавництва, побачили його творчий доробок, зокрема нові книги-антистреси та розмальовку-комікс для дітей «Безпечно про небезпечне».

«Я завжди можу придумати й запропонувати автору більш економічно вигідний, але якісний варіант друку. Ми видаємо книгу на віки, нас не буде на цій землі, а книга буде жити», – зазначає Юлія Чабаненко.

Відповідаючи на питання залу, пані Юлія розповіла про тенденції на видавничому ринку та зазначила, що треба тягнутися до сильніших, адже видавнича справа – це як на біговій доріжці: якщо в парі стаєш зі спортсменом, то і в тебе результат кращий.

Неля Левченко, членкиня команди Чабаненко, випускниця ННІ УФСК освітньої програми «Видавнича справа та редагування» поділилася досвідом роботи у видавництві та розповіла, що така діяльність завжди різнопланова, різноманітна й творча, інколи виснажлива, але дуже цікава.

Окрім видавчині, студенти отримали змогу поспілкуватися і з  письменницею Тетяною Брукс, яка представила аудиторії свою нову книгу-розмальовку, розповіла про досвід роботи з видавництвом Юлії Чабаненко й анонсувала проведення творчого вечора.

Для студентів-видавців – це корисний досвід від практика видавничої справи.

«Цікаво було дізнатися дуже багато деталей створення книг: від особливостей друку до дизайну. Послухавши про атмосферу роботи у видавництві, ще більше закохалася у вибрану професію», – поділилася враженнями студентка 1-ВБ курсу Владислава Сич.

Наприкінці зустрічі найбільш активні учасники отримали невеличкі подарунки.

Автор: студентка 2-Ж Ольга Ярмолич

Фото: студентка 2-PR Ірина Березенко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F