П'ятниця, 19 травня 2023 00:00

Як проводити журналістські розслідування, дізнавалися студенти-медійники

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Співзасновник Черкаської інформаційної агенції "18000" Сергій Макаренко провів тренінг "Як працювати з базами даних під час журналістського розслідування" для студентів кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Захід організувала завідувачка кафедри Тетяна Бондаренко.

"Якщо у вас є інтерес до розслідувань, вам не треба йти кудись у суд, писати звернення. Ви, всього-на-всього, маєте знати десять джерел, із яких ви можете взяти більшість потрібної вам інформації", – поділився Сергій Макаренко.

Журналіст показав студентам основні сайти, де можна перевірити інформацію про публічних осіб. Серед них виокремив сайт 007.org.ua, доступ до якого є вільним. Тут можна перевірити використання бюджетних коштів офіційних організацій.

Під час зустрічі з викладачами та студентами Сергій розповів про власне навчання в інституті на спеціальності "Українська мова та література", початок кар’єри в журналістиці, особливості роботи в медіа та співпрацю з різними редакціями Черкас. Він неодноразово згадував випускників кафедри журналістики, реклами та PR-технологій, з якими співпрацює.

"Я обов’язково запам’ятаю поради, які нам дав Сергій Макаренко. Це не просто якісь правила зі старого підручника, а реальний досвід успішного журналіста. Сподіваюся, в майбутньому я зможу проявити себе так само яскраво, як це зробив Сергій", – поділилася враженнями студентка 1-PR курсу Марія Калина.

Завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Тетяна Бондаренко зазначила, що зараз студенти вивчають курс "Журналістське розслідування", а це один із найскладніших жанрів.

"Коли в нас постає питання вивчити досвід інвестигейторів, то ми розуміємо, що на Черкащині цих людей дуже мало», – підкреслила важливість тренінгу Тетяна Григорівна.

Автор: студентка 2-ВБ курсу Ірина Захарченко
Фото: студентка 1-PR курсу Ірина Березенко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F