Субота, 25 вересня 2021 00:00

Співпрацю ННІ УФСК зі школами обговорили на засіданні круглого столу

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Засідання круглого столу «Нова українська школа. Модельні програми з української мови та літератури» відбулося в ННІ української філології та соціальних комунікацій ЧНУ імені Богдана Хмельницького 24 вересня 2021 року. У заході взяли участь викладачі навчально-наукового інституту та вчителі Худяківського закладу загальної середньої освіти I–III ступенів Леськівської сільської ради Черкаського району Черкаської області.

Привітала учасників засідання докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Людмила Шитик. Викладачка наголосила на важливості співпраці закладів вищої освіти та шкіл для підготовки майбутніх учителів, удосконалення освітніх програм підготовки фахівців, коригування модельних програм з української мови і літератури для нової української школи.

Представник авторського колективу розробників навчальної програми НУШ з української літератури, доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури та компаративістики Василь Пахаренко ознайомив учителів з особливостями нової програми «Українська література. 5–6 класи».

Кандидатка філологічних наук доцентка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Галина Ярмоленко порівняла презентовані модельні навчальні програми «Українська мова. 5–6 класи».

Засідання круглого столу пройшло в атмосфері плідного діалогу, підсумком якого стало визнання потреби в подальшій співпраці середньої та вищої шкіл.

Кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики

Фото: студент 2-ВБ курсу, Андрій Найда

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F