Середа, 10 березня 2021 00:00

Студентки ННІ УФСК взяли участь у конкурсі читців творів Тараса Шевченка

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Заходи до 207-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка тривають у Черкаському національному університеті імені Б.Хмельницького. У межах шевченківського тижня студентки ННІ української філології та соціальних комунікацій взяли участь у конкурсі читців творів та поезій Кобзаря. Дійство відбулося 10 березня.

Про це повідомляє кореспондентка пресслужби ННІ УФСК.

Організатором конкурсу стала кафедра української літератури та компаративістики.

Традиційно учасниками заходу були не лише студенти різних навчально-наукових інститутів та факультетів ЧНУ, а й учні черкаських шкіл.

Із вступним словом до всіх присутніх звернувся завідувач кафедри української літератури та компаративістики, доктор філологічних наук Володимир Поліщук:

– Нині шевченківські дні відзначаються по всій Україні. Нам дуже приємно, що з року в рік кількість та географія учасників нашого конкурсу збільшується. Тому насамперед хочу подякувати вам за проявлену цікавість та ініціативу. Нехай переможуть найкращі!

Оцінювати конкурсантів цього року мали можливість організатори заходу – викладачі кафедри української літератури та компаративістики ННІ української філології та соціальних комунікацій.

До участі в журі долучилися й запрошені гості – заслужена артистка України Тамара Власенко та поет, член Національної спілки письменників України Сергій Ткаченко. Він є одним із засновників благодійного фонду ім. К. Ткаченко, а тому, цього року, вдруге виділив кошти на преміювання переможців конкурсу читців.

– Для мене ви всі уже переможці, адже взяли участь у цьому дійстві, – зазначає Сергій Ткаченко.

Під час заходу усі конкурсанти мали змогу продекламувати улюблені вірші, переглянути роботи учасників конкурсу відеопоезії та насолодитися пісенним виступом.

Згідно з результатами журі, переможницями конкурсу читців творів Тараса Шевченка стали й наші студентки. Так третє місце зайняла Яна Косюк (1-Б), на другому місці – Наталія Швагер (1-А).

Варто зазначити, що студенти та школярі, які посіли призові місця, отримали приємні подарунки у вигляді грошових відзнак, дипломів та пам’ятних суверінів.

Своїми враженнями від заходу ділиться студентка 1-А курсу Наталія Швагер:

– Ще зі шкільних років я захоплювалася поезією Кобзаря та постійно брала участь у шевченківських читаннях. Тому із задоволенням відгукнулася на пропозицію стати частинкою цьогорічного заходу. Раджу кожному спробувати свої сили наступного року та отримати лише найкращі враження.

Ми щиро вітаємо наших студенток із перемогою. Бажаємо вам натхнення та подальших успіхів!

Автор: студентка 4-ВБ курсу Алла Кавун

Фотограф: студентка 2-ВБ курсу Наталія Ткаченко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F