ННІ УФ та СК — Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 05 грудня 2017

«Література — це мистецтво писати те, що буде прочитано двічі, а журналістика — те, що може бути схоплено з першого разу», — сказав англійський літературний критик Сіріл Конноллі. Саме тому майбутні редактори не зупиняються і наполегливо працюють для того, щоб бути кращими у своїй сфері. 30 листопада студенти-першокурсники ННІ української філології та соціальних комунікацій, разом з викладачем Людмилою Солодкою відвідали редакцію обласної громадсько-політичної газети «Нова Доба».

Знайомство з професійною журналістикою розпочалося в кабінеті головного редактора Тетяни Очеретяної. Вона розповіла студентам про особливості своєї роботи, ненормований робочий графік, організацію праці всієї редакції. Не оминула увагою й проблеми, з якими стикаються сучасні друковані видання.

Окремо вона зауважила щодо необхідних для журналіста особистих та професійних якостей:
— Кожен редактор, журналіст має бути ще й психологом. Ніколи не знаєш, з ким тобі доведеться спілкуватись, але ти мусиш знайти спільну мову з кожним, — говорить пані Тетяна. — Усе, що викладають вам в університеті – необхідне для роботи. Скажу відверто, у нас просто немає часу навчати нових спеціалістів, тому вчіться гарно з першого курсу і хороша робота вам гарантована.
Колектив газети «Нова Доба» невеликий, але всі професіонали своєї справи. Як неодноразово наголошувала головний редактор, постійний розвиток – запорука успіху. Тому весь штат редакції постійно читає книжки, відвідує тренінги, курси.
Також студенти познайомились з журналістами Анною Сакун, Світланою Лазоренко та випусковим редактором Олесею Зінченко, які розповіли студентам про тонкощі своєї роботи та дали кілька професійних порад.
Наостанок гості отримали від головного редактора у подарунок книги, нові випуски газети та фото напам’ять.
– Екскурсія залишила після себе багато приємних спогадів та корисної інформації. Мені сподобалася розповідь головного редактора, яка пояснювала нам те, що нас хвилювало й наводила цікаві й кумедні життєві приклади. Приємною згадкою залишиться також подарована книга й примірники газет» – ділиться враженнями студентка 1-Р курсу Діана Голонько.


Автор: Наталія Напорко 1-Р ННІ УФСК
Фото автора

 

 

Опубліковано в Новини

Літературно-театралізована композиція «Шляхами пізнання Григорія Сковороди» відбулася 28 листопада в ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Захід  приурочили до 300-річчя з Дня народження письменника. 

Студенти третього курсу ННІ УФСК інсценізували байки мандрівного українського філософа й мислителя, а також розповіли його біографію в межах підсумку вивчення спецкурсу «Історія театру».

Із вітальним словом  виступив Володимир Поліщук, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури та компаративістики, який розповів про роки перебування Григорія Сковороди на Черкащині.

Людмила Скорина, організатор заходу, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури та компаративістики, зазначила: «Творчі конкурси допомагають учасникам краще пізнати себе, виявити свої приховані таланти, спробувати себе в ролі акторів, навчитися проникати в духовний світ персонажів, яких вони грають. Я дуже вдячна своїм колегам за підтримку й допомогу, а особливо студентам, які відгукнулися на мою пропозицію й допомогли реалізувати її».

Враження від вистав залишилися позитивними в кожного глядача. Зокрема, студентка 1-А ННІ УФСК Марина Роман розповідає, що  найбільше їй запам’яталася гра акторів, а також колоритні 

костюми. Та варто зазначити, що такі емоції отримали як глядачі, так і самі учасники.

«Усі старалися, намагалися якомога краще донести до глядача особливу емоцію. Такі заходи, на мою думку, необхідні, тому що викладачі можуть побачити нас з іншого боку, а також це стимул, щоб ми робили щось цікаве, відкривали себе нових», – розповідає Руслан Билина, учасник вистави, студент 3-В ННІ УФСК.

IMG 5310

IMG 5289

IMG 5279

Автор: Дар’я Роженкова, 2 Ж-2

Фотограф: Руслан Крижанівський, 2-Р 

Опубліковано в Новини

  Студенти ЧНУ імені Богдана Хмельницького перемогли в онлайн-турнірі з колективних шахів. Змагання відбулося з учнями ЧДТУ. Серед представників нашого університету були присутні й студенти ННІ УФСК.

 Попередньо учасники зареєструвалися на сайті. Гра проводилася на спеціальній платформі, яку розробили програмісти за схваленням Федерації шахів України.

Один з організаторів турніру Олександр Кавун зазначив: «Створюючи цей проект ми хотіли популяризувати гру серед молоді. Особливістю турніру є те, що в ньому бере участь колектив, а не лише 2 людини. Ми довели, що гра у шахи розвиває логічне мислення й водночас об’єднує».

Було оголошено 10 найбільш активних гравців, котрих автоматично визначила програма. У  щасливу десятку ввійшла студентка 3-В курсу ННІ УФСК Оксана Кудіна, яка разом з іншими  учасниками  змагатиметься  в наступній інтелектуальній грі за головний приз.

Відзначимо, що учасникам вручили призи від розважальних закладів Черкас: кафе «Гараж», «Coffeine», боулінг-клубу «Lucky-strike», VR ROOM «MEGA-REAL», ковзанки «Метеор», клубу «Madheadshow». 

«Особисто для мене було цікаво випробувати свої сили. Задоволений тим, що нам вдалося перемогти, проте команда ЧДТУ виявилася серйозним  суперником», - ділиться своїми враженнями Віталій Яремчук, студент 1‑PR.

Ми щиро вітаємо переможців, бажаємо їм наснаги та подальших перемог.

 MG 9764

 MG 9759

Автор: Уляна Цап, 2-А

Фото: Вікторія Дзеціна, 2-Р

Опубліковано в Новини

27 листопада тринадцятеро небайдужих членів студентської ради ННІ УФСК завітали до Смілянського дитячого будинку-інтернату. Серед них були представники спеціальностей української філології, журналістики та видавничого бізнесу.

У закладі наразі перебувають вихованці віком від 4 до 27 років, із різними особливостями фізичного та розумового розвитку. Є й особливо «важкі» діти, які прикуті до ліжка. Відповідно, список потреб дитячого будинку досить великий. Кожного дня з вихованцями інтернату працюють логопеди, психологи, фізіотерапевти та інші спеціалісти. Проте ще чимало потреб дітей залишаються незадоволеними. Неофіційний девіз закладу - життєствердний рядок Лесі Українки: «Щоб не плакать, я сміялась!». Саме тому студентською радою було прийнято рішення про постійну допомогу інтернату.

«Оскільки цей дитбудинок знаходиться в моєму рідному місті, я знала куди йду та чого очікувати. Ми бачили, як дітям потрібна наша увага та наше спілкування, можливо, навіть більше, ніж подарунки», - говорить першокурсниця Катерина Бондар.

Студенти провели з вихованцями дитячого будинку декілька ігор, побували на репетиції концерту в місцевому будинку культури, клубі та поспілкувалися з дітьми. 

«Вони всі дуже щирі, усміхнені й талановиті. Ми слухали чудовий спів старших вихованців. Загалом лунали пісні про Україну, що дуже порадувало нас», - ділиться враженнями працівник інформаційного відділу студради Альона Войцеховська.

Наостанок члени студентської ради написали з дітьми листа до Святого Миколая й пообіцяли приїхати напередодні свята. Головним завданням вони для себе визначили пошук бажаних подарунків для вихованців Смілянського дитячого будинку-інтернату.

IMG 20171204 202426860

Автор: Наталія Напорко, 1-Р

Фото: Олена Вейцеховська, 1-Ж

Опубліковано в Новини

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F