ННІ УФ та СК — Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 06 грудня 2017

«ЧеЧитка віршів» відбулася 30 листопада в театрі-студії PROtest. Захід пройшов за сприяння МГО «Книжковий маестро».

Опубліковано в Новини

Кожна людина у світі чула про існування ВІЛ та СНІДу, але чи кожен може з упевненістю сказати, що знає, як від цього вберегтися? Напевно, ні. Саме тому для розширення понять про хворобу 4 грудня студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій прослухали лекцію, присвячену Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

У травні 1988 року Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла резолюцію, у якій 1 грудня офіційно оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. У цей день поширюється інформація про ВІЛ-інфекцію, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія «чуми» ХХ-го, а нині вже й ХХI-го століття.

 «Наша зустріч – профілактична програма для підлітків та їхніх батьків. Важливо, щоб кожен розумів, що це за хвороба та якими способами можна запобігти зараженню», - говорить викладач кафедри соціальної роботи Чинбай Інна Володимирівна.

Розвіювати міфи та ламати стереотипи студентів про шляхи передачі захворювання  почали з голосування «як передається ВІЛ». Як результат, з’ясувалося, що більшість першокурсників вірять у ВІЛ-терористів, зараження через поцілунки та через комах. Щоб учні точно знали, як можна підхопити  вірус, 

модератор заходу показала декілька роликів на цю тему та розповіла історію відкриття СНІДу та ВІЛ.

У 2016 році на території України було зареєстровано 7 612 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 1 365 дітей до 14 років). Задля уникнення збільшення цих показників і проводяться заходи лекційного та тренінгового типу для молоді.

«Моделювальна вправа, яку нам продемонстрували наприкінці лекції показала, як легко можна підхопити ВІЛ. Проте, дотримуючись елементарних правил безпеки, ми не потрапимо в зону ризику», - ділиться набутими знаннями студентка 1-Р Вікторія Нянько.

Отож, саме така лекція дала змогу студентам з’ясувати для себе важливі питання, конкретизувати та узагальнити знання, які є необхідними для кожного.                                                                       

 MG 9868       

 MG 9871

                                                                               Автор: Наталія Напорко, 1-Р

                                                                               Фото: Анна Тиха, 2-Р

Опубліковано в Новини

Студентська рада ННІ УФСК організувала збір провізії та необхідних речей для воїнів 25-ї аеромобільної бригади 1 грудня в Черкаському національному. Захід відбувся за ініціативи настоятеля Церкви святих рівноапостольних Кирила і Мефодія УПЦ КП отця Володимира.

За словам Марини Савченко, голови студентської ради ННІ УФСК, найбільше було зібрано продуктів харчування, а саме: домашньої консервації, солодощів (печива, цукерок тощо). Також Студрада власноруч виготовила 60 паперових журавликів із побажаннями, які мають стати оберегами для військових.

До доброчинної акції долучилися всі охочі як викладачі, так і студенти ННІ УФСК.

 «Я завжди беру участь у таких заходах, бо перемога – це справа не тільки тих, хто перебуває в зоні АТО, а й кожного з нас. Тому ми повинні підтримувати бійців», – зазначила Анна Половинка, студентка групи 2 Ж-1.

Збір провізії відбувся в межах Благодійного марафону, який стартував 19 листопада в Черкаському національному. Військові капелани УПЦ КП у найближчий час передадуть зібрані речі АТОвцям.

IMG 20171204 233727631

Автор: Дар’я Роженкова,  2 Ж-1

Фото: Олена Войцеховська, 1-Ж

Опубліковано в Новини

У 

Навчально-науковому інтитуті відбулося нагородження переможців та учасників І-го етапу восьмого Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка та четвертого загальнонаціонального етапу вісімнадцятого Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика. 

За підсумками, у конкурсі ім. Т. Шевченка перше місце виборола Анна Бондаренко (6-Б), друге місце - Анна Таран (1-А), третє місце здобули Вікторія Вовк (6-Б), Валентина Білоножко (6-Б), Аліна Шевчук (4-Б), Анжела Савченко

(4-В), Марина Іванова (6-Б) та Анжеліка Головачова (3-Р). А от переможцями конкурсу ім. Петра Яцика стали: Тетяна Чернова (3-Б), яка посіла перше місце, Вероніка Скрипай (3-Б) - друге місце, Валерія Люлько (3-Б)  -  третє місце.

На початку нагородження директор ННІ УФСК Ігор Погрібний подякував усім учасникам та привітав переможців олімпіад, а також побажав успіху в наступних етапах, як обласному, так і всеукраїнському. 

«Листопад у нас завжди  насичений змагальним духом серед студентства. Конкурси уже давно стали традиційними, але зовсім не є формальними. Така тяглість у часі зробила з цих заходів святкові дійства. Учні на них чекають і з радістю беруть участь, хоч і розуміють, що переможцями всі не можуть бути. Очевидно, усвідомлення самої причетності до конкурсу вже створює атмосферу святковості й моральної втіхи», - зазначив Ігор Погрібний.

Своїми враженнями поділилася студентка-магістрантка 6-Б курсу Вікторія Вовк: «Конкурсне завдання виявилося дуже креативним, цікаво було перевірити свої здібності. Узагалі, такі заходи – це гарна перевірка й стимул до вдосконалення. Третє місце -  гарний результат, але не привід розслаблятися, тому буду розвивати свою творчість і надалі».

 MG 9788

 MG 9782

 MG 9794

Автор: Валентина Бабенко, 2 Ж-1

Фото: Руслан Крижанівський, 2-Р            

Опубліковано в Новини

Наприкінці  листопада студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій влаштували на своєму поверсі показ відео, присвячених подіям Майдану.

Саме в цей день Україна відзначає День Гідності та Свободи, що об’єднав дві знакові події в новітній історії країни – Помаранчеву революцію 2004 р. та Революцію Гідності 2013 р.

Організатором  заходу стала студентська рада ННІ УФСК. На перерві після першої пари всі охочі зібралися біля екрану, аби переглянути відео та згадати події 2013 р.

«Хоча це й було нещодавно, але вже встигло забутися студентами, бо люди звикли до війни, події на Майдані теж майже для кожного стали забутим минулим. Саме тому ми вирішили нагадати студентству про ті карколомні події, про кров, яку пролили українці заради майбутнього. Ми повинні пам'ятати про це, вшановувати тих, хто стояв до кінця й брати з них приклад, бо саме ми будуємо майбутню Україну», - говорить заступник голови студентської ради ННІ УФСК Ольга Войцешук. 

Згадала про події революції й студентка 1-Р Наталія Напорко: «Якщо Помаранчеву революцію більшість із нас пам`ятають погано через юний вік, то Революція Гідності проходила в нас на очах. Ми засинали й прокидалися з думками про тих, хто зараз бореться за наші права й свободу.  Україна ніколи не забуде того болю й  жаху, який усім нам довелося пережити».

Показ фільму не залишив байдужими ані студентів, ані викладачів. Хтось із сумом вдивлявся у відео, а хтось ледве стримував сльози, згадуючи події, які змінили майже кожного українця.

 MG 9091

 MG 9073

Автор: Марина Борисенко, 2-Ж-2

Фото: Руслан Крижанівський, 2-Р

Опубліковано в Новини

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F