Вівторок, 05 жовтня 2021 00:00

Літературна історія ЧНУ представлена на книжковому фестивалі

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У межах Четвертого книжкового фестивалю відбулася презентація літературної історії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Захід присвячений 100-річчю навчального закладу.

До всіх присутніх зі вступним словом звернувся перший проректор ЧНУ імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко.

– Хочу зазначити, що за цей час університет дійсно змінився. Насамперед завдяки справжнім патріотам цього закладу, тому що університет завжди був у перших рядах борців за свободу, за незалежність нашої держави, і зараз, коли ми відзначили 30-річчя становлення нашої державності, на світлинах 90-х років ми бачимо Володимира Поліщука, Василя Пахаренка, Валентину Коваленко, Олексія Озірного та багатьох інших, – зазначив Василь Миколайович.

Також усіх охочих запросили долучитися до святкових заходів, які планують проводити до 100-річчя університету з 7 до 14 жовтня.

– Ми готуємо цікаві доробки, фотоальбом, також підготували монографію, яка присвячена історії нашого університету. Крім цього, ми вперше запрошуємо всіх своїх випускників різних років, – розповів Василь Мойсієнко.

Модератором зустрічі став завідувач кафедри української літератури та компаративістики, професор ЧНУ ім. Богдана Хмельницького Володимир Поліщук.

– У межах Черкаського книжкового фестивалю ми проводимо дійство, присвячене 100-річчю університету. І за ось цю тривалу історію Черкаський національний університет здолав багато різних вершин, зокрема і літературних, – прокоментував Володимир Трохимович.

Він розповів про письменників, літературознавців та викладачів, що вчилися і працювали в університеті в різні десятиліття та причетні до створення літературної історії закладу.

Також під час заходу виступив камерний хор «Канон» під керівництвом Євгена Валовенка.

Учасниками заходу стали поети і письменники Людмила Тараненко, Олексій Озірний, Василь Пахаренко, Ганна Клименко-Синьоок, Валерій Кикоть, Ольга Месевря, Наталія Лапіна, Світлана Варенич, Назарій Вівчарик, Сергій Ткаченко.

Викладачі і випускники університету різних років розповіли про своє становлення як літераторів, поділилися власними спогадами, цікавими університетськими історіями, говорили слова вдячності викладачам та рідному навчальному закладу, декламували власні вірші.

Автор: студентка 3-ВБ курсу Аліка Жаркова

Фото: студент 2-ВБ курсу Андрій Найда

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F