Четвер, 09 березня 2023 00:00

Виставка вишитих портретів Тараса Шевченка пройшла в ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Навчально-науковий інститут української філології та соціальних комунікацій влаштував виставку вишитих портретів Тараса Шевченка. Вона проходила на третьому поверсі університету й приурочена до дня народження видатного поета.

«Серед колекції Музею українського рушника привертає увагу значна добірка вишитих портретів Тараса Шевченка. Саме вони прикрашали світлиці наших пращурів, замінивши ікони в час тотальної заборони релігії комуністами. Організовуючи виставку цих робіт, ми мали на меті показати, що Кобзар був і залишається шанованим для українців», – наголосила директорка ННІ УФСК Оксана Іванченко.

У цей по-справжньому урочистий день кожен охочий міг роздивитись чудові картини, на яких зображений Тарас Григорович. Вони були вишиті на основі трьох найвідоміших автопортретів Кобзаря: той, що написаний взимку 1840-1841; в темному костюмі, виконаного у березні 1860 р; офорту, виготовленого поетом за світлиною 1858 р.

«Картини справді дуже гарні. Деякі роботи мене особливо вразили своєю тонкістю й вишуканістю. Мені подобається таке своєрідне вшанування пам’яті видатного поета. Подібні виставки особливо важливі у день народження Кобзаря», – поділилася студентка 1-PR курсу Марія Калина.

Автор: студент 1-Ж курсу Денис Непогодьєв
Фото: студентка 1-PR курсу Ірина Березенко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F