Понеділок, 19 жовтня 2020 00:00

Вітаємо переможців літературного конкурсу!

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У літературній секції третього Обласного відкритого конкурсу для талановитої молоді «Тараса пензлі оживають» перше місце в номінації "Проза" здобула Яна Косюк, студентка 1-Б курсу. В номінації "Римована поезія" третє місце отримала Дарина Бондаренко, студентка 2-А курсу.

Про це повідомляє кореспондент пресслужби ННІ УФСК.

Другий рік поспіль у контексті фестивалю "Тараса пензлі оживають" діє літературна секція.

Цього року творчий пленер відбувся 26 вересня у селі Шевченкове на Звенигородщині. У селі для студентів провели екскурсію зі знавцем Шевченківської землі  — поетом, членом НСПУ, Сергієм Ткаченком. Того ж дня також відбулися екскурсії до сіл Моринців та Будища. Окрім того, для студентів проходили тематичні майстер-класи від письменників.

Усі учасники літературного конкурсу були поділені на 3 локації: проза, римована поезія та верлібристика.

Програму конкурсу формувала Катерина Вербівська, поетеса, членкиня НСПУ. Організацією учасників займалася поетка та членкиня НСПУ, Оксана Галаєва. Крім того, з підготовкою локацій та організацією конкурсу допомагали викладачка кафедри української літератури та компаративістики, Ганна Клименко-Синьоок із заступницею очільника Управління у справах сім'ї, молоді та спорту, Тетяною Жукович та головою Черкаської обласної громадської організації "СВІТОВИД", Ганною Чуприною.

«У липні журі оцінювало твори заочно. Мені, приміром, довелося читати й оцінювати поетичні твори - римовані й верлібристику. У вересні, відповідно, уже наживо випало познайомитися з учасниками. Їх було понад 30, на жаль, не всі змогли приїхати через карантинні обмеження або самоізоляцію, — поділилася Ганна Клименко-Синьоок.


Наприкінці урочистої частини фестивалю учасники літературного конкурсу зачитували вірші й поетичні дописи до картин юних художників зі сцени.

«Ми отримали шалені емоції та пригоди, побували на дуже крутій екскурсії, побачили старовинні будинки та отримали корисні поради від членів журі»,  — розповідає Дарина Бондаренко, студентка 2-А курсу.

Текст:  Анастасія Тишкевич, 4-ВБ.

Фото взято зі сторінок викладачів та студентів Черкаського національного у соціальних мережах

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F