Понеділок, 25 травня 2020 00:00

Буккросинг-клуб "Freebоok" організував марафон для блогерів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

"Пишу вільно" – під таким гештегом вирішили провести блогерський марафон студенти-буккросери читацького клубу "Freebook" в соціальній мережі "Instagram".

Протягом тижня третьокурсники спеціалізації "Видавничий бізнес та комунікативні технології" публікували пости на своїх сторінках, де висловлювали власне бачення певних тем, пов'язаних з книгами та читанням. Ініціювала цю творчу акцію викладачка кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Людмила Солодка.

– Дистанційне навчання надає здобувачам вищої освіти абсолютно нові можливості для творчого самовираження та закріплення різних професійних навичок. Особисто я надаю перевагу завданням, які спонукають активно та творчо використовувати отримані теоретичні знання. Тому в межах курсу "Редакторська майстерність" вирішила адаптувати популярну в соціальних мережах активність – марафон – до навчальних цілей дисципліни, – розповідає Людмила Солодка. – Студенти в цікавій формі продемонстрували знання та вміння логічно, коректно й переконливо формулювати і висловлювати свої думки. А це одне з ключових умінь для формування базових компетенцій майбутніх журналістів.

IMG 6360

Марафон передбачав, що зранку на сторінці буккросинг-клубу (@freebookche) з'являтиметься нове завдання протягом семи днів. Кожного дня учасники писали пости на різні теми про книги та літературу. Так, за ключовими словами "#пиши_вільно", можна знайти всі тексти. Але якщо додати в кінці цифру дня марафону, то вийде почитати думки учасників на тему цього дня.

Пропонуємо переглянути маленький кейс, який допоможе зорієнтуватись:

#пиши_вільно1 – чи з'явився вільний час на читання під час карантину;

#пиши_вільно2 – за якими критеріями марафонці обирають книги;

#пиши_вільно3 – книги про жінок, які ламають стереотипи;

#пиши_вільно4 – чи важливо прищеплювати дітям любов до читання;

#пиши_вільно5 – топ-5 українських авторів, які пишуть у жанрі любовного роману;

#пиши_вільно6 – екранізація відомих книг;

#пиши_вільно7 – книги, які мотивують

Після творчого інтенсиву студенти поділилися враженнями. Вікторія Нянько зауважила:
– Я поставилася до марафону, як до завдання, тому тут ключовим був не азарт, а виконання обов'язків студентки. Але відчуваю зараз, що перший пост писала легко й цікаво.

image 2020 05 25 09 56 00

Алла Кавун наголосила:
– Процес написання текстів, як на мене, цікавий, оскільки потрібно кожного разу мислити креативно, підбирати якісь цікаві приклади, шукати "родзинку" для свого посту тощо. Часом було легко розкрити свою думку, а іноді доводилося сидіти годинами, аби написати хоча б кілька абзаців.

До марафонців приєднувалися й інші користувачі інстаграму. Один з учасників Віталій Даниленко поділився враженнями:
– Я дізнався про цей марафон від Алли Кавун, адже підписаний на неї в інстаграмі. Мене зацікавила пропозиція взяти участь в ньому, бо це щось для себе нове. Мені по душі #пишу_вільно, адже я обожнюю незалежне вираження думки щодо цікавої теми. Мої враження від марафону чудові, хотілося б ще щось подібне такому, щоб вчитися змістовно висловлюватися і розвивати писемність. Дякую "Freebоok" за можливість брати участь у марафоні.

Кафедра видавничої справи, редагування і теорії інформації

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F