Субота, 11 березня 2023 00:00

Володимир Поліщук провів лекцію «Музи Тараса Шевченка»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Гостьову лекцію “Музи Тараса Шевченка. Інтимно-любовний дискурс в українській літературі та Шевченкіані” прочитав доктор філології Володимир Поліщук. Захід відбувся в межах Шевченківських днів у ЧНУ імені Богдана Хмельницького.

Володимир Трохимович нещодавно опублікував книгу з такою ж назвою. «Інтимно-любовний дискурс тривалий час фактично не досліджувався. У ХІХ столітті була тенденція народництва, і основну увагу звертали на соціальні питання. У радянському союзі тема інтимного життя відомих особистостей була під негласною забороною. Першою серйозною роботою  є книга російської письменниці Марієтти Шагінян «Тарас Шевченко», де вперше в окремому розділі системно розглянуто проблему стосунків Шевченка з жінками і кохання в його житті», – наголосив на актуальності теми лекції Володимир Поліщук.

Професор розповів про найвідоміших обраниць Шевченка та його вподобання щодо жінок. Особливу увагу відведено Оксані Коваленко, в яку Тарас Григорович був закоханий в юності. 

Лектор порушив питання важливості ролі жінки в творчості Шевченка, адже нове кохання митця завжди ставало поштовхом до написання віршів і картин.

Студенти дізнавались багато цікавих нових фактів з інтимного життя Кобзаря. “Враження неймовірні! Завдяки цій лекції я більше читатиму вірші Шевченка, можливо, придбаю книгу “Музи Тараса Шевченка”. Перед цим у нас була зустріч у бібліотеці, де нам розповідали про цю книгу Володимира Поліщука”, – поділилася студентка 1-А курсу Анна Ракіто.

Автор: студентка 2-ВБ курсу Ірина Захарченко
Фото: студентка 1-PR курсу Ірина Березенко

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F