Вівторок, 11 лютого 2020 00:00

"Графічні форми міста»: студенти-видавці презентували фотовиставку

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Кафедра видавничої справи, редагування і теорії інформації організувала виставку фотопроєктів студентів-третьокурсників у межах дисципліни «Практикум із фаху». Майбутні видавці шукали оригінальні графічні форми в містах України, зокрема й у Черкасах, та компонували сфотографовані об'єкти в цілісний проєкт.

Про це повідомляє кореспондент ННІ УФСК.

«Бачити незвичайне в буденному» – таким було завдання для студентів-видавців. На їх світлинах східці, паркани, стелі, дахи та інші, на перший погляд, звичні архітектурні елементи перетворилися в головний акцент фотокадру.

Завідувачка кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Лариса Завгородня прокоментувала подію:

— Рада, що є такі курси, де студенти вчаться професійно опановувати свої творчі здібності. Саме завдяки подібним проєктам ми можемо наочно спостерігати їх політ фантазії та пишатися, тим, що наші студенти — справжні митці. Для нас важливо оцінювати не тільки академічну успішність, а й креатив, таланти. Ми націлені на те, щоб допомогти опанувати студентам найрізноманітніші навички. Вони навчилися фотографувати, «бачити кадр», працювати в «Adobe Photoshop» абощо. Це збільшить їх шанси у подальшому працевлаштуванні, зробить більш конкурентоспроможними на ринку праці.

 MG 0948

Студенти повинні були назбирати відповідний до теми фотоматеріал, відібрати найкращі світлини та відредагувати їх в «Adobe Photoshop», керуючися рекомендаціями викладача. Про те, як створювали композиції, розповіла студентка 3-ВБ курсу Катерина Бондар:

— Навколо нас багато цікавих, тендітних графічних форм, які можна показати іншим через об'єктив. Раніше мені було складно помітити красу довкола у таких звичайних речах, але на «Практикумі з фаху» нас навчили робити це професійно. Гуляти містом й одночасно виконувати залікове завдання — це круто. Ми шукали незвичне, а тінь або відблиски сонця додавали нашим світлинам життя й глибини.

Студенти-третьокурсники вдало реалізували творче бачення, а ННІ УФСК, за словами відвідувачів фотоекспозиції, тепер «по-мистецьки» облаштований. Аби оцінити роботи студентів, завітайте на виставку, що розташована на 3-ому поверсі навпроти кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації (ауд. 320).

 MG 0965

Пресслужба ННІ української філології та соціальних комунікацій

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F