Галина Ярмоленко

кндидат філологічних наук, доцент

Ярмоленко Галина Анатоліївна, кандидат філологічних наук із 2009 року, доцент – із 2014, народилася 8 березня 1964 року в місті Черкаси.

Упродовж 1971–1981 років навчалася в Черкаській середній школі № 20, після закінчення якої вступила на українське відділення філологічного факультету Черкаського державного педагогічного інституту імені 300-річчя возз’єднання України з Росією. Із 1985 по 1991 рік працювала вчителем української мови та літератури спочатку в Черкаській середній школі № 13, потім – №31.

У 1991 році призначена на посаду асистента кафедри української мови. У 1997 році вступила до аспірантури, яку закінчила в 2000 році. У 2008 році на засіданні спеціалізованої вченої ради в Одеському національному університеті імені І. І. Мечникова захистила кандидатську дисертацію на тему «Віддієслівні іменники української мови в когнітивно-ономасіологічному аспекті». Із 2010 року доцент кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики.

За багаторічну сумлінну працю, значні досягнення у викладацькій, громадській діяльності нагороджена почесною грамотою університету, за якісну підготовку переможців I етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України – почесними грамотами Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Детальніше 

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F