Вівторок, 06 жовтня 2020 00:00

Студенти-філологи пізнавали мистецтво рукоділля

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Студенти та викладачі ННІ уккраїнської філології та соціальних комунікацій дізнавалися, як створювати воскові вінки власноруч, напередодні вихідних. Організатором майстер-класу стала директор фольклорно-етнографічної лабораторії "Музей українського рушника" Наталія Ярмоленко. 

Про це повідомляє кореспондент пресслужби ННІ УФСК.

Знайомство із гостями Оленою Афанасенко та Оленою Почтарьовою стало цікавим та інформативним для всіх присутніх. Народні майстрині розповіли про виготовлення елементів українського весільного вінка і поділилися секретами своєї роботи. 

- Всі вінки різняться між собою лише зовнішніми ознаками, які залежать від регіону і традицій, а от техніка виготовлення в них зачасту однакова, - ділиться своїм досвідом Олена Афанасенко.

У межах творчого дійства охочі мали змогу власноруч зробити восковий вінок. Отримані вироби тепер можуть слугувати як прикрасою для інтер'єру, так й оригінальним подарунком.

- Насправді я дуже нетерпляча і непосидюча для подібних майстер-класів. Проте сьогодні це було цікаво, і звісно ж, швидко й легко, - говорить про свої враження студентка 1-А курсу Єлизавета Сезонова.

Автор: Олександра Лемех, 2-ММ

Фото: Дарина Зінченко, 2-ВБ

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F