Субота, 07 березня 2020 00:00

До Дня рідної мови круглий стіл провели в ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій взяли участь у круглому столі на тему «Життя – у мові, мова – у житті», що відбувся 27 лютого. Організувала обговорення викладачка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Валентина Калько.

Про це повідомляє кореспондентка ННІ УФСК.

Студенти презентували результати своїх досліджень з обраної теми та обговорили питання, такі як: особливості українських народних прикмет, мовленнєві вияви основних рис ментальності українців, білінгвізм в Україні, назви кольорів веселки в українській мові тощо.

Магістрантка 1-А курсу Юлія Павлюк досліджувала тему «Білінгвізм в Україні та його соціолінгвістичні передумови». На думку студентки, вивчаючи декілька мов, можна дізнатися більше про культуру інших країн. Проте часто, мовляв, люди помиляються, вважаючи, що знають кілька мов. Адже, насправді, говорити не означає повністю володіти.

 MG 3813

Магістрантка 1-А курсу Тетяна Чернова поділилася своїми думками та враженнями щодо важливості заходу.

— Такі події збагачують знаннями, допомагають краще розуміти граматику й лексику української мови та збільшують словниковий запас, – пояснила майбутня фахівчиня.

 MG 3810

Текст: Анастасія Тишкевич, 3-ВБ

Фото: Інна Молнар, 1-ВБ

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F