ННІ УФ та СК — Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 13 грудня 2017

У сучасному світі, де темп розвитку населення невпинно збільшується, черкаська молодь не відстає та підтримує міжнародний рух буккросингу.

Сьогодні це спільнота, яка популяризує книги й читання серед жителів міста Черкас. Почалося все з облаштування полички буккросингу на кафедрі видавничої справи, редагування і теорії інформації ЧНУ. Згодом учасники спільноти створювали їх уже за межами університету. Наразі такі полички знаходяться в гуртожитку №2, студентському кафе, інформаційному відділі університету, 321-й аудиторії, у кафе «Fika», у приміщенні гуртка «Юні кореспонденти» ЦДЮТ, у бібліотеці ім. Максимовича, на КП «Черкасиводоканал»  та в редакції «Нової Доби».

«Про нас дізнаються все більше людей, з’являються нові полички буккросингу. Приємно, що книга повертається в наше життя», – говорить очільниця та керівник спільноти «Freebook» Людмила Солодка.

А нині студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій влаштували літературну вечірку з нагоди дня народження клубу «Freebook».

Організатори заходу, студенти 3-Р курсу, потурбувалися про атмосферу свята: зал був прикрашений світлинами з Фотосушки -2017 «Найнезвичайніші місця для читання», яку 

буккросери проводили напередодні Дня студента, фіолетовими кульками та гірляндами. Гостей пригощали гарячим чаєм та різними смаколиками.

Також було проведено вікторину на знання історії «Freebook», пограли з аудиторією в ігри «Хто я?» та «Де логіка» на знання сучасної літератури, нагородили переможців онлайн-розіграшу книжок Макса Кідрука «Не озирайся і мовчи» і «Втікач із Бригідок» Андрія Кокотюхи з підписом автора.

Не обійшлося без традиційного привітання для буккросинг-клубу від студентської ради ННІ УФСК. Цього року подарунком стала нова популярна книга Макса Кідрука «Не озирайся і мовчи». Зовсім скоро її можна буде знайти на одній із поличок книгообміну.

Акція «Різдвяний Freebook» стала ще одним приємним сюрпризом для гостей. Під час її проведення кожен міг стати комусь Книжковим Сантою та подарувати книгу. Така новорічна традиція є популярною у всьому світі. Найвідоміший варіант цієї акції такий: друзі пишуть свої імена на папірцях, перемішують їх та дістають ім`я того, кому будуть щось дарувати. Кожен отримує подарунок від свого Секретного Санти.

Наостанок організатори свята провели розіграш призів від партнерів свята: скандинавського кафе «Fika», кінотеатру «Multiplex», «Coffeine» та «KavaPoint».

«Святкування дня народження буккросинг-клубу завжди асоціюється в мене з теплою атмосферою, друзями, конкурсами, вікторинами й приємними бонусами, адже кожен, хто завітав на подію, отримує подарунок, і це надихає та дарує позитивні емоції. Особисто я поповнила свою бібліотеку ще однією книгою, а завтра завдяки «Freebook’у» побіжу в кіно», - ділиться враженнями студентка 2-Р курсу Анна Тиха.

IMG 1688

IMG 1856

Автор: Наталія Напорко, 1-Р

Фото: Святослав Іванченко, 3-Р

Опубліковано в Новини

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F