ННІ УФ та СК — Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 02 листопада 2017

Нещодавно в Черкасах відбулася зустріч із відомим українським письменником, колумністом та популяризатором науки Максом Кідруком, який розповів про свій новий роман «Не озирайся і мовчи». На презентацію, організовану керівницею ГО «Книжковий маестро» Людмилою Фіть, завітали й студенти ННІ УФСК.

Письменник уже не вперше приїздить до Черкас. Після успішної минулорічної презентації книги «Зазирни у мої сни» літературомани міста з нетерпінням чекали на зустріч із митцем. Тож не дивно, що зала в Черкаському обласному художньому музеї була вщент заповнена.

IMG 1474

«Після того, як за допомогою нашого гостя ми зазирнули в сни багатьох людей, у нас не залишається вибору, як не озиратись і мовчати та спостерігати за тим, що відбуватиметься зараз у цій залі», - зазначила Людмила Фіть під час свого виступу.

Аудиторія вслухалася в кожне слово письменника й дізналася багато цікавого про його нову книгу.

«Страшенно радий знову бути в Черкасах. Зараз триває марафон 100 міст на підтримку мого нового роману «Не озирайся і мовчи». Цей тур моя молода команда називає «божевільним марафоном»», - говорить Максим Кідрук.

Уперше в історії новітньої української літератури автор презентує свій твір одразу в сотні міст нашої країни. Письменник неодноразово наголошував на необхідності проведення подібних заходів: «В Україні є багато малесеньких міст, які не мають нормальних книгарень, проте населення хоче читати якісну сучасну українську літературу».

Після завершення презентації відвідувачі мали змогу придбати книги Макса Кідрука, отримати його автограф та зробити спільне фото.

Не проґавили можливості побачитися з письменником і студенти ННІ УФСК. Своїми враженнями поділилася студентка 1-Р курсу Яна Назаренко:

«Неймовірно захоплива зустріч! Макс Кідрук зумів змінити за півтори години мою свідомість у щось невпізнанно мудре й філософське. Душу переповнюють яскраві враження від презентації чудової книги».

Ну а ми чекаємо на черговий приїзд Макса Кідрука вже з наступною книгою «Де немає бога», анонс якої вже почули учасники події.

IMG 1532

IMG 1522

Автор - Наталія Напорко, 1-Р

Фото - Святослав Іванченко, 3-Р

Опубліковано в Новини
Четвер, 02 листопада 2017 00:00

Профспілка

До профспілки ННІ української філології та соціальних комунікацій належить 42 особи викладацько-професорського складу (5 кафедр), 13 осіб ННІ не є членами профспілки, серед студентства – понад 300 студентів є членами профспілки. На кожній з кафедр працюють профгрупорги (Боть Людмила Петрівна – профгрупорг кафедри методики навчання, стилістики і культури української мови, Лонська Людмила Іванівна – профгрупорг кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики, Рудянчук Інна Леонідівна – профгрупорг кафедри української літератури та компаративістики, Бачиш Аліна Василівна – профгрупорг кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації, Ковтун Наталія Олексіївна – профгрупорг кафедри журналістики, реклами і PR-технологій), і відповідно в кожній зі студентських академічних груп визначено студпрофгрупоргів.

Конкретні напрямки роботи Профспілки

  1. Допомога в оформленні та оновленні субсидій за гуртожиток раз на півроку.
  2. Організація профкомом екскурсій містами України (Київ, Львів, Одеса, Тернопіль, Чигирин, Чернівці, Кам’янець-Подільський).
  3. Надання медичних послуг в разі необхідності в навчальній лабораторії ННІ фізичного виховання (гуртожиток №2).
  4. Призначення соціальної стипендії студентам (студенти − члени профкому −  входять до складу стипендіальної комісії).
  5. Фінансова підтримка в організації дозвілля студентів і працівників університету (вечірка, присвячена Дню гумору «Happy students», фотоконкурс «Студентська весна», дискотеки, концерт до Дня працівників освіти, День університету, святкування міжнародного Дня студента, новорічні святкування, конкурс краси «Міс ЧНУ» тощо).
  6. Звернення до МОНу та дозвіл на додаткові бюджетні  місця для різних соціальних категорій студентів (1,3,6 курс).
  7. Грошову допомогу профспілковий комітет надає за такими потребами:
    а) на лікування:
    - студентів, працівників  –  до 500,00 грн.
    - дітей, дружини, чоловіка, батьків студента, працівника  –  до 200,00 грн.
    - у разі тяжких захворювань –  до 1000,00 грн.
    - санаторно-курортне лікування  –  до 1000,00 грн.
    б) оздоровлення студентів  і працівників на узбережжі Чорного та Азовського морів – до 500,00 грн.
    в) на поховання:
    − студента, працівника – 600,00 грн.
    - батьків студента, працівника – 300,00 грн.
    г) по народженню дитини  –  до 500,00 грн.
    ґ) на ювілеї навчально-наукових інститутів, факультетів, підрозділів  –  до 1000,00 грн.
    д) скрутне матеріальне становище   –  до 200,00 грн.
    е) на компенсацію збитків, завданих стихійними лихами та іншими нещасними випадками –  до 500,00 грн.
    8.Харчування категорійних студентів (щороку двоє з інституту).
    9.Заняття в басейні Центрального стадіону (працівники та студенти з проблемами опорно-рухового апарату).
    10.Робота з дітьми студентів та працівників (гуртки (спортивна секція, гурток декоративно-прикладного мистецтва «Флора»), літній спортивно-оздоровчий табір «Дніпровська хвиля»).
    11.Надання юридично-правової підтримки, консультація психолога.

ВИМОГИ

Профспілки працівників освіти і науки України

  1. Встановити у Державному бюджеті України на 2019 рік розмір:
    - прожиткового мінімуму для працездатних осіб на рівні, не меншому:

з 1 січня – 5167 гривень, з 1 липня – 5335 гривень, з 1 грудня – 5503 гривні;

- мінімальної заробітної плати з 1 січня у розмірі 7 751 гривні, з 1 липня – 8 003 гривні, з 1 грудня – 8 255 гривень.

  1. Забезпечити встановлення у 2019 році розміру посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії на рівні трьох мінімальних заробітних плат та науково-педагогічного працівника  на 25% вище відповідно до статті 61 Закону України «Про освіту» з вилученням з його Прикінцевих положень норми щодо чотирьох прожиткових мінімумів.
  2. Забезпечити виключення з розміру мінімальної заробітної плати доплат, надбавок, премій, винагород та інших виплат з відновленням редакцій статті 95 Кодексу законів про працю України, статті 3 Закону України «Про оплату праці».
  3. Передбачити в Державному бюджеті України на 2019 рік обсяги видатків на освіту не менше 7% ВВП відповідно до статті 78 Закону України «Про освіту» замість запропонованих 6,13%.
  4. Збільшити обсяги видатків на виплату академічних стипендій учням та студентам пропорційно збільшенню прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
  5. Забезпечити підвищення на 10% розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та інших закладів і установ освіти, а також науково-педагогічним працівникам з 1 вересня 2018 року.

Перелік заходів,проведених за ініціативою та участю профспілкового комітету Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького у 2017 році

 Екскурсії:

  1. Поїздка працівників університету на гірськолижний курорт до с. Водяники.
  2. Екскурсія для студентів у м. Львів.
  3. Поїздка на Чигиринщину для участі в заходах, присвячених пошануванню героїв Холодноярської Республіки.
  4. Поїздка до м. Канева для участі в заходах, присвячених 156-й річниці перепоховання Т. Г. Шевченка.
  5. Поїздка студентів ННІ української філології та соціальних комунікацій до Лебединського Свято-Миколаївського жіночого монастиря.
  6. Посвята студентів в першокурсники (м.Канів).
  7. Екскурсія до резиденції митрополитів Буковини і Далмації в м. Чернівці, Кам’янець-Подільської та Хотинської фортець.

 Культурно-масові заходи:

  1. Конкурс читців поезії Т. Шевченка і про Великого Кобзаря.
  2. Заходи до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
  3. Конкурс «Красуня ЧНУ».
  4. Фотовиставка та вечірка, присвячена Дню гумору «Happy students».
  5. Концертна програма до Дня працівників освіти.
  6. Святкування 97-річчя університету.

 Спортивно-масові заходи:

  1. Відвідування басейну працівниками університету.
  2. Спартакіада серед дітей працівників «Веселі старти».
  3. Спартакіада серед студентів.

 Інші заходи:

  1. Діяльність секцій і гуртків для дітей працівників і студентів.
  2. Акція «Первоцвіт» у Холодному Яру.
  3. Літня зміна дитячого табору «Дніпровська хвиля».
  4. Мамографічне обстеження працівниць університету.

НОВИНИ

17 жовтня 2018 року – у Міжнародний день боротьби з бідністю – у Києві відбувається всеукраїнська акція протесту профспілок, в котрій взяли участь викладачі та працівники Черкаського національного університету. Мітинг-хода розпочалася з парку Тараса Шевченка пройшла Хрещатиком, Майданом Незалежності і зупинилася біля до Кабінету міністрів України. 

20181017 122005

1539777540 akcia 020 of 020

1539777739 akcia 139 of 139

IMG 215b6ec50280c5c5524302b3b55574ce V 1

 29 листопада 2017 року відбулося чергове засідання комітету Первинної профспілкової організації Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. На початку засідання голова профкому університету Анатолій Іванович Стеценко привітав переможців огляду-конкурсу на кращу роботу профбюро ННІ, факультетів, наукової бібліотеки ім. М.Максимовича. Ними стали ННІ української філології і соціальних комунікацій (1 місце), ННІ іноземних мов (1 місце), ННІ педосвіти (3 місце). Також обговорювалися такі питання:

1) підготовка й організація різдвяних і новорічних свят та забезпечення дітей членів профспілки різдвяно-новорічними подарунками (виділено 33 000 грн., із них − подарунки кафедрам (11 000 грн.), подарункові набори дітям (17 000 грн.), новорічні календарі (4050 грн.).

2) організація та проведення Всеукраїнських змагань з легкої атлетики Меморіалу Героя Радянського Союзу, професора Тканка О.В. (погоджено кошторис та місце і час проведення заходу, затверджений список гостей, представників різних внз);

3) положення про грошові виплати як компенсація витрат за санаторно-курортне лікування та літнє оздоровлення (грошові виплати як компенсація витрат на санаторно-курортне лікування та оздоровлення на узбережжі морів і базах відпочинку України здійснюється працівникам, аспірантам і докторантам, які є членами ППО ЧНУ на підставі їхніх заяв та документів (довідки, квитанції про оплату, договорів), що підтверджують фінансові витрати, згідно з рішенням профкому. Заява на грошову виплату повинна бути погоджена головою профбюро ННІ. Розмір компенсації визначається наприкінці календарного року, виходячи з можливостей профбюджету);

4) заяви членів профспілки на грошову виплату (затвердили одноголосно у сумі 7 200 грн.);

5) результати зустрічі освітянської профспілкової громадськості з прем’єр-міністром, з головою профспілки України (визначено дату пікетування Кабміну (6 грудня), метою якого є забезпечення гідного рівня оплати праці науково-педагогічним працівникам, збільшення обсягів видатків на виплату академічних стипендій студентам тощо).

received 1505968156157054

received 1505969372823599

28 грудня 2019 року відбулися звітно-виборні збори профспілкової конференції ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Вертипорох О.В. – голова профбюро ННІ УФСК ̶ відзначила, що профком у своїй роботі на рівні університету використовує різні форми для захисту прав і задоволення інтересів членів профспілки. Зокрема, керівництво профкому бере участь у засіданнях ректорату і вченої ради університету, а також у роботі різних комісій: комісії з оптимізації штату працівників, комісії з призначення надбавок і доплат працівникам, приймальній комісії, стипендіальній комісії, комісії з погодження проектів наказів про надання відпусток тощо. До функціональних обов’язків профспілки входять: зміни до режиму роботи працівників, посадові інструкції, звільнення з роботи, поселення і виселення студентів з гуртожитку, інструкції з охорони праці, відрахування студентів з університету, індексації стипендії. Профком погоджує накази про преміювання з нагоди ювілею, за наукову і виробничу діяльність, за активну участь у громадській та культурно-масовій роботі, за відмінне навчання.

До профспілки ННІ української філології та соціальних комунікацій належить 38 осіб викладацько-професорського складу (5 кафедр), 13 осіб ННІ не є членами профспілки, серед студентства – понад 200 студентів є членами профспілки.

На кожній з кафедр працюють профорги (Боть Людмила Петрівна – профгрупорг кафедри методики навчання, стилістики і культури української мови, Лонська Людмила Іванівна – профгрупорг кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики, Рудянчук Інна Леонідівна – профгрупорг кафедри української літератури та компаративістики, Погрібна Олена Олександрівна – профгрупорг кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації, Ковтун Наталія Олексіївна – профгрупорг кафедри журналістики, реклами і PR-технологій), і відповідно в кожній зі студентських академічних груп визначено студпрофгрупоргів.

Конкретними напрямками роботи профспілки нашого інституту стали:

  • допомога в оформленні та оновленні субсидій за гуртожиток раз на пів року;
  • організація екскурсій для студентів та викладачів містами України (Київ, Львів, Одеса, Чигирин, Канів, Умань);
  • інформація про надання медичних послуг в навчальній лабораторії ННІ фізичного виховання;
  • моніторинг по наданню фінансової допомоги викладачам і студентам нашого ННІ. За звітний період до профкому надійшло 24письмових звернення. Майже всі вони були підтримані за визначеною процедурою. Найчастіше спілчани зверталися з приводу надання матеріальної допомоги на лікування та з нагоди ювілеїв. Розмір матеріальної допомоги встановлювався профільною комісією відповідно до затвердженого положення. Крім того, ще десятки спілчан щоденно усно звертаються до профкому з різних питань;
  • також профком інституту долучався до процесу призначення соціальної стипендії студентам (студенти − члени профкому − входять до складу стипендіальної комісії);
  • постійно надавалася і надається фінансова підтримка в організації дозвілля студентів і працівників університету (вечірка, присвячена Дню гумору «Happy students», фотоконкурс «Студентська весна», дискотеки, концерт до Дня працівників освіти, День університету, святкування міжнародного Дня студента, День першокласника, новорічні святкування, конкурс краси «Міс ЧНУ», заходи до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, благодійний конкурс-ярмарка до дня Святого Миколая, оплачувалася апаратура для студентських дискотек, культпоходи у кінотеатр тощо);
  • також постійно відбувається робота з категорійними студентами: протягом двох років безплатно харчується Яремчук Віталій, почала харчуватися та отримала грошову виплату за станом здоров’я Таран Дарина;
  • третій рік поспіль відбуваються заняття в басейні Центрального стадіону (працівники з проблемами опорно-рухового апарату);
  • за ініціативи профкому та підтримки особисто ректора Олександра Володимировича Черевка для співробітниць університету віком за 40 років у жовтні-листопаді вже другий рік поспіль було організовано мамографічне обстеження, яке пройшли з нашого інституту протягом двох років 11 працівниць;
  • постійно проводиться робота з дітьми студентів та працівників (гурток декоративно-прикладного мистецтва «Флора», літній спортивно-оздоровчий табір «Дніпровська хвиля»), щороку надаються путівки до санаторію «Мрія», організовується свято першокласника, новорічні привітання для дітей працівників та студентів.

Як бачимо, попри певні труднощі, все ж профспілкова організація нашого університету працює в різних напрямках: надає соціально-правовий захист, проводить культурно-масові заходи, опікується студентами різних соціальних категорій, допомагає вирішувати різні конфліктні ситуації та організувати дозвілля. Також члени профспілки інституту можуть отримувати кваліфіковану юридично-правову підтримку, консультацію психолога. Деякі засідання профкому відбуваються у досить гострій дискусійній атмосфері, що свідчить про небайдужість працівників до нагальних проблем сьогодення.

Делегатами на профспілкову конференцію було обрано: Боть Людмилу Петрівну, Вертипорох Оксану Володимирівну, Клименко Ганну Андріївну, Кочергу Галину Василівну, Лонську Людмилу Іванівну, Погрібну Олену Олександрівну, Погрібного Ігоря Івановича, серед студентів ̶ Бадрак Крістіну Олегівну, Ніколаєнко Ірину Олександрівну, Снісаренко Юлію Сергіївну, Тищенко Олену Романівну.

Звіт голови профбюро

 ННІ української філології та соціальних комунікацій

 Вертипорох О.В.

Вашій увазі пропонується звіт профспілки ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Варто зазначити, що загалом профком у своїй роботі на рівні університету використовує різні форми для захисту прав і задоволення інтересів членів профспілки. Зокрема, керівництво профкому бере участь у засіданнях ректорату і вченої ради університету, а також у роботі різних комісій: комісії з оптимізації штату працівників, комісії з призначення надбавок і доплат працівникам, приймальній комісії, стипендіальній комісії, комісії з погодження проектів наказів про надання відпусток тощо. До функціональних обов’язків профспілки входять: зміни до режиму роботи працівників, посадові інструкції, звільнення з роботи, поселення і виселення студентів з гуртожитку, інструкції з охорони праці, відрахування студентів з університету, індексації стипендії. Профком погоджує накази про преміювання з нагоди ювілею, за наукову і виробничу діяльність, за активну участь у громадській та культурно-масовій роботі, за відмінне навчання.

До профспілки ННІ української філології та соціальних комунікацій належить 38 осіб викладацько-професорського складу (5 кафедр), 13 осіб ННІ не є членами профспілки, серед студентства – понад 200 студентів є членами профспілки. На кожній з кафедр працюють профгрупорги (Боть Людмила Петрівна – профгрупорг кафедри методики навчання, стилістики і культури української мови, Лонська Людмила Іванівна – профгрупорг кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики, Рудянчук Інна Леонідівна – профгрупорг кафедри української літератури та компаративістики, Погрібна Олена Олександрівна – профгрупорг кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації, Ковтун Наталія Олексіївна – профгрупорг кафедри журналістики, реклами і PR-технологій), і відповідно в кожній зі студентських академічних груп визначено студпрофгрупоргів.

Конкретними напрямками роботи профспілки нашого інституту стали: допомога в оформленні та оновленні субсидій за гуртожиток раз на пів року, організація екскурсій для студентів та викладачів містами України (Київ, Львів, Одеса, Чигирин, Канів, Умань), інформація про надання медичних послуг в разі необхідності в навчальній лабораторії ННІ фізичного виховання (консультація лікаря, водні процедури (циркулярний душ, душ Шарко, підводний душ-масаж, різні види ванн), інгаляції, увч, магніто-лазер, електрофорез, вібротепловий масаж, парафін, масажне крісло, профілактор Євмінова, екг-дослідження), моніторинг по наданню фінансової допомоги викладачам і студентам нашого ННІ. Також профком інституту долучався до процесу призначення соціальної стипендії студентам (студенти − члени профкому − входять до складу стипендіальної комісії). Постійно надавалася і надається фінансова підтримка в організації дозвілля студентів і працівників університету (вечірка, присвячена Дню гумору «Happy students», фотоконкурс «Студентська весна», дискотеки, концерт до Дня працівників освіти, День університету, святкування міжнародного Дня студента, День першокласника, новорічні святкування, конкурс краси «Міс ЧНУ», заходи до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, благодійний конкурс-ярмарка до дня Святого Миколая, оплачувалася апаратура для студентських дискотек, культпоходи у кінотеатр тощо).

Також профспілка брала участь у зверненні до МОНу про дозвіл на додаткові бюджетні місця для різних соціальних категорій студентів (1,3,6 курс). Грошову допомогу за клопотаннями і зверненнями голови профбюро профспілковий комітет постійно надавав за такими потребами: на лікування, санаторно-курортне лікування, оздоровлення студентів і працівників на узбережжі Чорного та Азовського морів; на поховання студента, працівника, батьків студента, працівника; по народженню дитини; на ювілеї навчально-наукових інститутів, факультетів, підрозділів (цього року отримали сертифікат на 2000 грн.), скрутне матеріальне становище, на компенсацію збитків, завданих стихійними лихами та іншими нещасними випадками. Кожен, хто звертався за такою допомогою (Остапенко Н.М., Пахаренко В.І., Клименко Г.А., Кошова І.О., Марценішко В.О., Мірошник О.Ю., Лонська Л.І., Кочерга Г.В., Федоренко О.Д. та ін.), отримали відповідні кошти.

За звітний період до профкому надійшло 24 письмових звернення. Майже всі вони були підтримані за визначеною процедурою. Найчастіше спілчани зверталися з приводу надання матеріальної допомоги на лікування та з нагоди ювілеїв. Розмір матеріальної допомоги встановлювався профільною комісією відповідно до затвердженого положення. Крім того, ще десятки спілчан щоденно усно звертаються до профкому з різних питань.

Також постійно відбувається робота з категорійними студентами: протягом двох років безплатно харчується Яремчук Віталій, почала харчуватися та отримала грошову виплату за станом здоров’я Таран Дарина. Уже третій рік поспіль відбуваються заняття в басейні Центрального стадіону (працівники з проблемами опорно-рухового апарату).

За ініціативи профкому та підтримки особисто ректора Олександра Володимировича Черевка для співробітниць університету віком за 40 років у жовтні-листопаді вже другий рік поспіль було організовано мамографічне обстеження, яке пройшли з нашого інституту протягом двох років 11 працівниць.

Постійно проводиться робота з дітьми студентів та працівників (гурток декоративно-прикладного мистецтва «Флора», літній спортивно-оздоровчий табір «Дніпровська хвиля»), щороку надаються путівки до санаторію «Мрія», організовується свято першокласника, новорічні привітання для дітей працівників.

Також члени нашого інститутського комітету активно залучалися до загальноуніверситетських благодійних, патріотичних заходів. Таку роботу проводили активно спільно з викладачами ННІ, зокрема тісно співпрацювали із заступником директора ННІ з виховної роботи Ганною Андріївною, проводили різноманітні заходи тощо.

Здійснювався і здійснюється контроль щодо дотримання правил проживання в гуртожитку студентами ННІ, розгляд та улагодження конфліктних ситуацій. Унаслідок звернення до профкому мешканців 2-го і 5-го гуртожитків були проведені консультації з адміністрацією, створено спільну комісію, і, як результат, за рахунок університету придбано і встановлено додаткові насоси, що дало можливість значно покращити водопостачання у будинках.

Традиційно залучаються члени профспілки до активної участі в різноманітних заходах, наприклад, формування команди ННІ для участі в спортивних змаганнях між працівниками різних структурних підрозділів університету, у процес заходів з приводу святкування Дня працівника освіти тощо.

Зважаючи на ситуацію, що склалася у сфері вищої освіти, профком протягом звітного періоду неодноразово передавав керівним профспілковим органам пропозиції щодо збільшення видатків з державного бюджету на оплату послуг за споживання енергоносіїв та інших комунальних послуг закладами вищої освіти до 40% (на сьогодні потреба забезпечена лише на 30–35%); передбачено просування оплати праці науково-педагогічним працівникам закладів вищої освіти на відповідну кількість тарифних розрядів диференційовано, як це передбачається для педагогічних працівників інших закладів освіти; розроблено механізм залучення кредитних ресурсів для закладів вищої освіти під гарантії держави. Висловлюємо вдячність тим, хто у жовтні минулого року брав активну участь у профспілкових акціях протесту (Колісник Ю.В.), реагуючи на непопулярні дії уряду, а також брав участь в обговоренні цьогорічної ситуації в реформуванні вищої освіти (Лонська Л.І., Боть Л.П., Погрібна О.О та ін.).

У цьому році перевірено відомості про дітей працівників ННІ, які йдуть до 1 класу, для отримання новорічних подарунків тощо, оновлено список ветеранів інституту тощо. Профспілка постійно долучається до відзначення державних свят і пам’ятних дат, пошанування ювілярів, займається моніторингом і рекомендацією для надання матеріальної допомоги членам профспілки у зв’язку з різними життєвими ситуаціями (народженням дитини, погіршенням стану здоров’я, зі смертю рідних); є команда зі студентів-волонтерів (Тищенко А., Снісаренко Ю., Бадрак К.,Ніколаєнко І. та ін.) , яка долучається до проведенням різноманітних заходів, акцій.

За звітний період поновлено документацію профспілки нашого ННІ: укладено списки працівників і студентів – членів профспілки, списки студентів ННІ, списки соціально незахищених категорій (сиріт, напівсиріт, інвалідів, членів малозабезпечених сімей, багатодітних родин, студентів із зони АТО й АР Крим, студентів, батьки яких перебували чи перебувають у зоні АТО), ведуться протоколи засідань профбюро ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Як бачимо, попри певні труднощі, все ж профспілкова організація нашого університету працює в різних напрямках: надає соціально-правовий захист, проводить культурно-масові заходи, опікується студентами різних соціальних категорій, допомагає вирішувати різні конфліктні ситуації та організувати ваше дозвілля. Також члени профспілки інституту можуть отримувати кваліфіковану юридично-правову підтримку, консультацію психолога. Деякі засідання профкому відбуваються у досить гострій дискусійній атмосфері, що свідчить про небайдужість працівників до нагальних проблем сьогодення.

З усією інформацією можна ознайомитись на сайті нашого ННІ (окрема подяка Погрібній О.О.), є група у вайбері, а також побачити на стендах біля кафедри української літератури та компаративістики.

Дякую за увагу!

Опубліковано в Основна документація

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F