ННІ УФ та СК — Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 01 листопада 2017

Про особливості цьогорічної вступної кампанії до вищих навчальних закладів і про переваги здобуття освіти в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького розповіли викладачі кам’янським школярам.

Зустріч з учнями Кам’янського еколого-економічного ліцею, Кам’янської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 та № 2, Косарської ЗОШ І – ІІІ ступенів відбулася 27 жовтня 2017 року в приміщенні Кам’янського еколого-природничого ліцею.

Людмила Шитик, доктор філологічних наук, професор кафедри українського мовознавства та прикладної лінгвістики, розповіла школярам про те, що ННІ української філології та соціальних комунікацій готує фахівців за напрямами

Ö «Середня освіта. Українська мова і література»,

Ö «Філологія. Українська мова і література»,

Ö «Журналістика».

У межах напряму «Середня освіта. Українська мова і література» можна здобути додаткову спеціалізацію «Англійська мова», у планах – «Практична психологія». Викладачка розповіла й про перспективи розвитку напряму «Філологія», а саме про спеціальність «Прикладна лінгвістика», відкриття 

додаткових спеціалізацій «Сценічна майстерність», «Лінгвістичне забезпечення роботи державних службовців», «Документознавство», «Судово-лінгвістична експертиза».

«У нашому університеті ви можете здобути одну з найбільш запотребуваних нині спеціальностей – фах журналіста за такими спеціалізаціями, як журналістика за видами, реклама та PR у медіагалузі, видавничий бізнес та сучасні комунікативні технології. Ще під час навчання ви працюватиме як кореспондент студентського телебачення й радіо, дописуватиме на сайти, зустрінете цікавих особистостей, почуєте тренерів, навчитеся бути публічними, проводитимете різні заходи, виготовлятимете рекламну продукцію та ін. Головне – станете конкурентоспроможними в медіа», – розповіла, зокрема, Тетяна Бондаренко, завідувачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Учителі місцевих шкіл Ольга Романенко та Наталія Юрченко схвильовані тим, як їхні учні обиратимуть заклади для подальшого навчання, адже щороку певною мірою змінюють правила вступу. Тому дітям складно насамперед для себе обрати не лише майбутній фах, а й предмети ЗНО, заклад, спеціальності. Педагоги переконані, що такі зустрічі зі школярами допомагають їм на цьому відповідальному етапі.

Навчально-науковий інститут української філології та соціальних комунікацій завжди співпрацює з учителями шкіл. Ганна Соколова, учителька української мови та літератури, каже, що має успішний досвід спільної з викладачами підготовки учнів до захисту наукових робіт у Малій академії наук. «Приємно, коли наші учні стають переможцями різних конкурсів, а згодом вашими студентами», – зазначила вчителька.

Цьогорічна майбутня випускниця Влада Покуль, ділячись враженнями, зауважує: «Я давно мрію стати вчителем української мови і літератури. У жовтні минулого року я відвідала ЧНУ імені Богдана Хмельницького як учасниця МАН. Відтоді готуюся стати студенткою цього навчального закладу. 

Продовжую науково-дослідницьку роботу в МАН у секції «Українська мова». Бесіда з викладачами переконала мене в правильності мого вибору».

«Я навчаюся в 10 класі, тому лише обираю, куди вступати та які предмети складати під час ЗНО. Після зустрічі з викладачами ЧНУ був приємно вражений від розповіді про спеціальність «Журналістика», про перспективи працевлаштування навіть під час навчання. А ще здивувало те, що багатьох випускників я вже знаю, бо бачив їх по телевізору», – поділився своїми емоціями Дмитро Романенко, учень 10 класу.

Дарина Бондаренко, учениця 10 класу, пов’язує своє майбутнє з літературою: «Захоплення поезією привело мене у світ літератури. Уже 2 роки я член МАН у секції «Літературна творчість». Розповідь про можливості розвитку творчих здібностей студентів у ЧНУ та їхні перспективи як професійних філологів мене дуже зацікавила. Я остаточно визначилася з вишем, до якого буду вступати». 

Нагадаємо, що для вступу на спеціальності «Середня освіта. Українська мова і література», «Філологія. Українська мова і література», «Журналістика» потрібні сертифікати ЗНО

  • «Українська мова і література»,
  • «Історія України»,
  •  «Математика або англійська мова».

Для майбутніх журналістів ще можливий творчий залік, умови проведення якого з лютого до липня уточнюють.

#ЧНУ – твій упевнений старт

Прес-служба ЧНУ

 

Опубліковано в Новини

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F