ННІ УФ та СК — Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 29 жовтня 2017

Зустріч із журналісткою «ICTV» відбулася 25 жовтня в ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

На майстер-класі студенти дізналися про особливості журналістської «кухні», зокрема, про специфіку виробництва новин на загальнонаціональному телеканалі. Лектор розповіла, яким має бути матеріал, щоб зацікавити глядача.

IMG 7795

«Іноді теми лежать у нас під ногами», – зазначила пані Оксана й додала, що аудиторії, окрім сенсацій, цікаві також і проблеми повсякденного життя. Журналістка розповіла, як потрібно працювати зі своїми героями та робити матеріал таким, що не залишить байдужими більшість глядачів. Вона продемонструвала відеосюжети, де розкрила своїх інтерв’юерів за допомогою різних прийомів.

«Тренінг був надзвичайно цікавий і повчальний для нас як для майбутніх журналістів. Дізнався багато нового, а саме, як правильно домовлятися про зустріч та інтерв'ю зі своїм героєм. Також те, що середня кількість матеріалів, які знімають журналісти на місяць, становить приблизно 15-20 одиниць. Сподобалося, як пані Оксана подавала інформацію. Усе пройшло в простій і невимушеній формі»,– поділився враженнями Дмитро Купрій, студент ННІ УФСК 2 Ж-2. 

У свою чергу, Світлана Коваль, викладач кафедри журналістики, реклами та       PR-технологій зазначила: «На тренінгу отримала багато корисної інформації з яскравими прикладами: як шукати героїв сюжету, як вибудувати успішну комунікацію під час інтерв'ю. А ще сподобалося, що Оксана зуміла зацікавити аудиторію, бо студенти ставили безліч запитань. Я думаю, що після цього тренінгу вони будуть більш обізнаними».

Наостанок, Оксана Михайлова побажала, щоб учні  ЧНУ ім. Б. Хмельницького збільшили відсоток людей, які задоволені вибором власної професії.

IMG 7790

Автор: Роженкова Дар’я

Опубліковано в Новини

25  жовтня,  за ініціативи кафедри української літератури та компаративістики, у  ЧНУ ім. Б. Хмельницького відбулася зустріч  Михайла Слабошпицького зі студентами ННІ УФСК. Основною метою зібрання стала презентація нової мемуарної книги «Протирання дзеркала».

IMG 7198

Насолодитися зустріччю прийшли не лише студенти, а й черкаські письменники. Свій виступ пан Михайло розпочав із нотки гумору,  розповівши анекдот-притчу. Згодом слухачі дізналися про важкий літературний шлях митця, а також письменник  проаналізував декілька найбільш цікавих історій зі своєї літературної новинки.

IMG 7236

 «Коли я почав писати спогади, складалося таке враження, ніби  прожив уже 1000 років. Цікавий факт, що поштовхом  до  написання мемуарів  стало  моє перебування в лікарні, де доктор наголошував мені про те, щоб я не припиняв писати, адже таким чином  швидше одужаю. Саме тоді я став записувати різні історії, які  згодом увійшли до цієї книжки», - зауважив М. Слабошпицький.

Також на презентації була присутня і дружина Слабошпицького, яка також є письменницею. Світлана Короненко, розповіла присутнім про свою творчість та зачитала декілька віршів із власної збірки «З осені».

Враження від зустрічі у слухачів залишилися позивними, адже кожен мав змогу почути для себе нову інформацію та доторкнутися до художнього слова.

«Рада, що наш інститут дає можливість побувати на таких заходах, адже це не лише цікаво та пізнавально, але й продуктивно, бо допомагає молоді ознайомлюватися з творчістю сучасних письменників нашого краю. Михайло Слабошпицький вразив своєю харизмою та простотою, історії з його життя хочеться  слухати ще і ще, беручи з них певний життєвий  урок»,- ділиться своїми враженнями Лада Макаревич, студенка 2-А курсу  .

IMG 7190

Автор: Уляна Цап 2-А

Фото: Вікторія Дзеціна 2-Р

Опубліковано в Новини

Кажуть, щоб стати професіоналом, людині необхідні не тільки знання свого фаху, а й досвід напрацьований роками, адже потрібно бачити професію зсередини. Цієї ж думки дотримуються й викладачі ННІ УФСК спеціальності «Видавничий бізнес та сучасні комунікативні технології». Саме тому студентам 1-Р курсу пощастило відвідати вже декілька екскурсій у потенційних місцях роботи.

19 жовтня майбутні редактори  разом із завідувачем кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Ларисою Завгородньою завітали до коректорського відділу видавництва Юлії Чабаненко. У маленькій кімнаті, де панує  атмосфера професіоналізму, працюють три тендітні майстрині слова. Творчий безлад на столах та розмальовані червоною пастою верстки – все це звичайний робочий день людей, які піклуються про наше сприйняття книги.

Студентів зустріла дівчина, яка працює там коректором, редактором і копірайтером.

«Зараз наймати на роботу просто коректорів не вигідно, - пояснює Олеся Сімон, - тому видавці шукають працівників, які здатні поєднувати одразу декілька професій, наприклад, редактор і коректор».

У дружній атмосфері майбутнім редакторам розповіли про сутність роботи коректора, про переваги та недоліки. Студенти із захопленням ловили кожне слово оповідача, слухаючи цікаві історії з робочого життя.

Наступного ж дня, 20 жовтня, 1-Р разом із Людмилою Фіть попрямували в те ж видавництво, але вже далі коректорського відділу. Погодилася зустріти й відкрити секрети створення книг Юлія Чабаненко.

«Коли ви тільки починаєте працювати з книгою, то повинні розуміти, на яке коло читачів книга розрахована, й намагатися зробити все можливе, щоб людям було зручно та приємно її читати», - ділиться досвідом директор.

Студенти мали змогу стати свідками процесу видання із самого початку і навіть потримали в руках тільки-но склеєну книгу.

«Ми почули багато цікавинок від працівників друкарні. Наприклад, «пузо» на поліграфічному жаргоні означає трикутноподібне зміщення сторінок від середини до кінців на товщину корінця», - захоплено розповідає першокурсниця Анастасія Тишкевич.

Такі екскурсії є корисними й пізнавальними для студентів, оскільки дають можливість ізсередини  оцінити справу, якій молодь вирішила присвятити своє життя.  

22809744 1979219335627718 1093477649 n

Автор: Наталія Напорко, 1-Р

Опубліковано в Новини

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F