Версія для друку
П'ятниця, 05 травня 2023 00:00

Як почати кар’єру журналіста, дізнавалися студенти-медійники

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Тренінг на тему «Початок кар’єри молодих журналістів у незалежних медіа» відбувся для студентів кафедри журналістики, реклами та PR-технологій.

Його провели випускниця кафедри та проєктна менеджерка «Media Development Foundation» Марина Клімчук і головна редакторка видання «Медіамейкер» Дар’я Трапезнікова. Зустріч відбулась он-лайн.

«Ми хочемо порадити вам працювати в незалежних медіа. Моя місія – шукати майбутніх журналістів і направляти їх на правильний шлях. Я хочу довести, що працювати в якісних, самостійних ЗМІ класно і що ви точно не залишитесь без грошей. Головне – правильно шукати та вибирати собі місце для роботи», – зазначила Марина Клімчук.

Майбутнім медійникам розповіли про те, як отримати максимум користі від свого студентського життя та навчання в університеті. Окремо наголосили на JEP-проєктах: JEP-менторство та Fellowship for Mediamakers. Зокрема, розповіли про можливості, що вони надають, форму навчання та як потрапити на ці програми.

Головна редакторка медіа для і про медійників «Медіамейкер» Дар’я Трапезнікова првідомила про засноване нею онлайн-видання. Наголосила на його місії, особливостях сайту, формах зворотного зв’язку з аудиторією. Окремо поділилася порадами щодо співпраці з редакторами.

Фахівчині залишили свої контакти та зазначили, що до них можна в будь-який момент звертатись із запитаннями та пропозиціями щодо  спільної роботи.

«Захоплююсь такими типами тренінгів, які покроково розповідають, із чого варто почати, аби стати журналістом. Це відкриває очі на те, що треба багато працювати над собою. Дуже сподобалися спікери. Вони підготували корисні лайфхаки та поради, де можна «прокачати» свої навички», – поділилася враженнями студентка 3-Ж курсу Надія Паніван.

Автор: студент 1-Ж курсу Денис Непогодьєв