Четвер, 09 березня 2023 00:00

Студенти-медійники відвідали зустріч із Деніелом Джеймсом Смітом

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Студенти кафедри журналістики, реклами та PR-технологій мали змогу поспілкуватися із американським журналістом у межах проєкту «Голос. Україна. Ротарі». Захід відбувся в конференц-залі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

«Головна мета – презентувати Дена і запросити вас усіх. Річ у тім, що у світі спадає інтерес до України. Основна ціль проєкту – це показати справжню історію. Я вас запрошую створювати такі історії. І це не має бути щось унікальне», – наголосила пресофіцерка Дистрикту 2232 Ротарі в Україні Тетяна Очеретяна.

Студенти провели дуже цікаву та корисну зустріч із Деніелом. Він розповів про своє ставлення до України та українців. Також поділився цікавим, місцями трагічним досвідом спілкування з різними людьми. Закликав усіх присутніх долучатись до проєкту Ротарі: знімати подкасти та ділитись своїм життям під час війни.

«Наша місія тут полягає в тому, щоб зібрати ваші історії. Ми працюємо в двох напрямах: робимо серію відео та подкастів. Зараз ви всі об’єднані та патріотично налаштовані. В нашій програмі ми б хотіли продемонструвати дух та відвагу українського народу», – поділився американський журналіст Деніел Джеймс Сміт.

Пресслужба університету продемонструвала колезі проєкт «ЧНУ – 75 днів війни». Поділилися історією його створення та окремими деталями.

«Усе почалося буквально 24 лютого. Це був страшний день в житті кожного українця. Наш фронт здебільшого інформаційний. На третьому місяці війни у нас виникла ідея розповідати про те, чим ми живемо, щоб зберегти пам’ять про ці події. Ми зібрали історії про наших працівників та студентів», – розповіла керівниця пресслужби ЧНУ Сніжана Лисенко.

Захід відбувся в день народження українського класика Тараса Шевченка. Наприкінці зустрічі студенти мали змогу розповісти Деніелу та західній аудиторії про видатного поета.

«Подія дуже сподобалась. Ми мали змогу отримати цікавий досвід: спілкування з американським журналістом та практика англійської мови. Окремо слід зазначити про можливості, які нам надали. Цікаво було послухати також про доброчинність в Україні та Америці», – поділилася студентка 2-PR курсу Наталія Бондар.

Автор: студент 1-Ж курсу Денис Непогодьєв
Фото: студент 3-ВБ курсу Андрій Найда

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F