Версія для друку
Четвер, 10 листопада 2022 00:00

Інтелектуальна гра-конкурс відбулася в ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Професорка кафедри українського мовознавства і прикладної лінгвістики Валентина Калько організувала й провела інтелектуальну гру-конкурс «Знай, вивчай і люби українську!» У заході взяли участь студентки 2 курсу спеціальностей «Середня освіта» та «Філологія».

«Конкурс присвячено Дню української писемності та мови – святу, що увиразнює національну самобутність, віддзеркалює духовну культуру етносу, засвідчує його єдність навколо української мови та України», – зазначила  докторка філології Валентина Калько.

Учасниці розбилися на три команди: "Паляниця", "Файні молодички" та "Богині-філологині". Протягом конкурсу студентки мали креативно представитися, дати якомога більше правильних відповідей на запитання та продекламувати заздалегідь підготовлене звернення до майбутніх першокурсників. Виступи та активність оцінювало журі на чолі з заступницею директора ННІ УФСК з виховної роботи Тетяною Сівцовою.

«Я думаю, ви зрозуміли, що це був не стільки конкурс, як пізнавальна й інтелектуальна гра, розвага для того, щоб, перш за все, побачитися, поспілкуватися, тому що дуже цього не вистачає. Хочу сказати, що ви всі великі молодці й готувалися по-своєму креативно й сумлінно», – сказала Тетяна Сівцова.

Після презентацій візитівок кожної з команд розпочалися конкурси, у межах яких учасниці відповідали на запитання про українську мову, її правила, відгадували літературні твори за уривками та письменників за світлинами. Наостанок студентки зачитали написані в гумористичній формі звернення до майбутніх першокурсників з описом того, що чекає на них під час навчання.

Після цього журі підбило підсумки та оголосило переможців. Отримала найбільше балів і посіла перше місце команда «Богині-філологині». Друге місце – «Паляниця», третє – «Файні молодички».

«Мені все дуже сподобалося. Я взагалі не очікувала, що ми переможемо, тому що на першому конкурсі ми так «гальмували», але потім зібралися. Дуже дякую всім, хто брав участь у створенні цього брейн-рингу! Все буде Україна!» – поділилася враженнями капітан команди-переможниці, студентка 2-Б курсу Ірина Семенуха.

«Такий конкурс переконав, що студентам-філологам не байдужа доля української мови та рідного слова. Вони розуміють, що це міцний і потужний підмурівок, який підтримує націю у важкі воєнні часи. Це їхній маленький внесок у велику Перемогу», – поділилася професорка Валентина Калько.

Нагадаємо, що інтелектуальна гра-конкурс відбулася в межах низки заходів до Дня української писемності та мови, які задекларувала й проводить кафедра українського мовознавства і прикладної лінгвістики.

Автор: студентка 3-ВБ курсу Олександра Яйкун
Фото: студентка 3-ВБ курсу Анастасія Щетініна