Версія для друку
Середа, 06 жовтня 2021 00:00

Студенти-видавці волонтерили на книжковому фестивалі

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

Майбутні видавці працювали волонтерами на Четвертому Черкаському книжковому фестивалі. Захід тривав із 1 по 3 жовтня у Черкаській обласній філармонії.

У волонтерів були такі обов'язки: декорування приміщення перед фестивалем, агітування й інформування гостей та жителів міста, продаж книг на локаціях видавництв, допомога відвідувачам та слідкування за чистотою і порядком під час проведення заходів на всіх локаціях.

Студентка 1 курсу ОП "Видавничий бізнес, редагування і медіадизайн" Ірина Захарченко вважає, що це колосальний досвід для професійного становлення.

"Це було для мене дуже цікаво та складно водночас. Знайомство зі стількома відомими людьми, багато неймовірних зустрічей і, що найголовніше, безмежно велика кількість книг на будь-який смак. Я б з радістю повторила цей досвід ще сто разів!", - поділилася враженнями Іра.

Під час урочистого завершення події директорка Черкаського книжкового фестивалю висловила слова вдячності волонтерам:

«Дуже хочеться подякувати тим людям, які створюють обличчя фестивалю, тим людям, за яких ми дуже переживали. Ми їх побачили вперше, спілкувалися вперше, ми розуміли, які вони молоді й недосвідчені. Нам було дуже страшно, скажу чесно. Але це ті люди, які вас зустрічали на вході, на кожній локації, в місті. Це все робили наші круті волонтери», - наголосила головна організаторка фестивалю Людмила Фіть.

Автори: студентки 2 курсу ОП "Видавничий бізнес, редагування і медіадизайн" Катерина Сухенко, Анастасія Щетініна, Вікторія Дирко
Фото: студент 2-ВБ курсу Андрій Найда