Версія для друку
Четвер, 30 вересня 2021 00:00

Студенти ННІ УФСК вшанували пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

З нагоди 80-их роковин трагедії Бабиного Яру в навчально-науковому інституті української філології та соціальних комунікацій провели пам’ятний захід.

Організувала та провела лекцію заступниця директора з виховної роботи інституту Тетяна Сівцова.

Студентам показали презентацію та відео про масові розстріли цивільного населення, що були здійснені в Бабиному Яру. Ця трагедія є однією з найтемніших сторінок історії України. Про неї потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту.

–  29 та 30 вересня у нашому навчально-науковому інституті відбулися заходи, що пов`язані з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру. Було проведено ряд лекцій з відеосупроводом. Їх мета –  розкрити сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлити тему розстрілів у Бабиному Яру, які відбулися 29-30 вересня 1941 року. Студенти повинні пам`ятати про ці страшні сторінки історії України та негативно ставитися  до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на життя, — розповіла Тетяна Сівцова.

Проведення таких тематичних пам’ятних заходів є важливими для усвідомлення толерантного ставлення до інших народів, нагадування про жахливі злочини, які не можна забувати.

Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні та є свідченням того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів.

– Такі заходи змушують замислитися над страшними сторінками нашої історії, адже вони є частиною національної пам’яті української держави, – ділиться враженнями студентка 1-Б курсу Даріна Аглічева.

Автор: студентка 3-ВБ курсу Аліка Жаркова

Фото: студентка 3-ВБ курсу Інна Молнар