Четвер, 30 вересня 2021 00:00

Огляд бібліотек Черкас від студентів-видавців

Оцініть матеріал!
(1 Голосувати)

До Всеукраїнського дня бібліотек студенти ОП "Видавничий бізнес, редагування і медіадизайн" підготували перелік черкаських бібліотек і виокремили їх характерні особливості.

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Тараса Шевченка Черкаської обласної ради

Найбільша бібліотека Черкас за структурою поділяється на спеціалізовані відділи, в кожному з яких можна знайти щось цікаве.
Наприклад, відділ документів іноземними мовами організовує різні зустрічі з іноземцями. Має велику фільмотеку та по неділях проводить кінопокази, де учасники переглядають фільми мовою оригіналу з субтитрами та обговорюють граматичні матеріали до них.

Черкаська обласна бібліотека для юнацтва імені В. Симоненка

Бібліотека не лише інформаційний центр, а й своєрідна галерея, де зібрані роботи черкаських майстрів. Однією з особливостей є оформлення. У фойє знаходиться гобелен «Молодий Тарас Шевченко» та безліч картин Василя Симоненка.
У книгозбірні діють клуб цікавих зустрічей «Візит», соціально-адаптаційний клуб «Пізнай себе», Art-лекторій «Мистецькі автографи часу», молодіжне об’єднання «Стимул», літературно-мистецька вітальня «У колі муз».
Фонд налічує майже 160 тисяч примірників. Щороку бібліотекою користуються майже 16 тисяч читачів.


Центральна міська Бібліотека ім. Лесі Українки

Очолює 14 бібліотек у Черкасах. Часто проводить різноманітні акції, однією з найвідоміших є "Під парасолькою", яка триває вже п'яте літо поспіль і дає можливість людям познайомитися зі своїм улюбленими митцями особисто.


Черкаська обласна бібліотека для дітей

Бібліотека для дітей - храм книг, де завжди можна знайти цікаву й корисну для навчання та спілкування інформацію. А ще - це місце, де можна провести змістовне дозвілля: навчитися знімати кіно, писати літературні твори, грати в театрі ляльок, декламувати вірші, виготовляти справжні шедеври декоративно-прикладного мистецтва.



Наукова бібліотека імені Михайла Максимовича Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Головною родзинкою цієї бібліотеки є наявність старовинних видань.
До послуг користувачів 4 абонементи,
7 читальних залів на 500 місць, 23 ПК для користувачів,
віртуальна довідка, електронна доставка документів,
безкоштовний доступ до Інтернет та Wi-Fi. Бібліотека заснована у 1921 р.
Фонд бібліотеки налічує 705 тис. примірників.


Черкаська обласна наукова медична бібліотека

Це бібліотека, в якій можна знайти різноманітні науково-інформаційні книги з питань медицини, крім цього вона є культурно-просвітницькою установою, регіональним книгосховищем документально-інформаційних ресурсів (книг, документів та інших носіїв інформації) та центром інформаційної бібліографії.

Підрозділ Наукової бібліотеки ДВНЗ «Університет банківської справи»

Бібліотека має універсальний книжковий фонд, основу якого складає навчальна та наукова література економічного змісту.
В цій бібліотеці діє бібліотечно-інформаційна система ІРБІС, яка забезпечує автоматизовану книговидачу, каталогізацію та доступ користувачів до web-каталогу бібліотеки.
У бібліотеці створено локальну комп ‘ютерну мережу, що налічує 20 ПК.


Бібліотека Першої міської гімназії

Бібліотека славиться тим, що має в своїй колекції всі букварі світу, які були подаровані викладачами з різних країн для навчання. Також у бібліотеці є виставковий центр, присвячений творчості Тараса Шевченка.
За підтримки Річарда Луса (вчителя географії із США) створено читальну залу.

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F