Версія для друку
Середа, 22 вересня 2021 00:00

Зустріч з іспанським науковцем відбулася в ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У межах програми Еразмус+ організовано зустріч студентів-філологів 3 та 4 курсів навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій із науковцем з іспанського університету Вальядоліда – Цезарем Гарсія Андрес.

Про це повідомляє кореспондент пресслужби ННІ УФСК.

Ініціаторкою зустрічі стала Наталія Сливка – виконувачка обов’язків завідувачки кафедри сучасних практик англійської мови навчально-наукового інституту іноземних мов.

– У Черкаському національному університеті з навчально-науковим візитом перебувають двоє колег з іспанського університету Вальядоліда. У межах їхнього візиту в нас відбувається дуже багато різноманітних заходів. Науковці відвідують наші пари, проводять заняття зі студентами, долучаються до різних соціальних та культурних активностей. Студенти дуже зраділи такій можливості поспілкуватися з іноземними викладачами, адже це такий досвід, зовсім інша методика, стиль викладання, – розповідає Наталія Сливка.

Науковий співробітник кафедри сучасної, новітньої та американської історії, журналістики й аудіовізуальної комунікації та реклами – Цезар Гарсія Андрес розповів студентам про навчання в іспанських університетах, навчальні програми, про те, які іспити потрібно скласти, щоб навчатися в Іспанії, вартість навчання та багато іншого. Такі візити є надзвичайно важливими, адже спрямовані на обмін викладацьким досвідом та сприяють поглибленню міжнародної співпраці між університетами.

– Мені дуже сподобалася пара, яку провів нам Цезар Гарсія Андрес. Мені було цікаво дізнатися про особливості навчання в Іспанії, порівняти з системою вищої освіти в Україні. Дуже приємним моментом стало те, що він відповів на всі наші запитання. Загалом, я отримала приємні емоції від зустрічі з іноземним гостем і було б чудово, якби такі події відбувалися частіше, – ділиться враженнями студентка 3-А курсу Дарʼя Желєзняк.

Автор: студентка 3-ВБ курсу Аліка Жаркова

Фото: студентка 3-ВБ курсу Альона Гончар