Вівторок, 16 березня 2021 00:00

Викладачка ННІ УФСК бере участь у міжнародному стажуванні для журналістів

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Спеціальну програму стажування для викладачів журналістики пройде викладачка кафедри журналістики, реклами і PR-технологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького, член НСЖУ, к. н. с. к. Людмила Солодка — «Академія з прав людини для викладачів та викладачок журналістики».

Це цільова програма підвищення кваліфікації викладачів журналістики, яка має на меті забезпечити умови для якісних змін як викладання конкретних дисциплін, так і для якісного впорядкування всього навчального комплексу журналістської підготовки в університетах України.

Академія з прав людини для викладачів та викладачок журналістики є спільною ініціативою Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка, Центру прав людини ZMINA та проєкту ПРООН «Права людини для України», який впроваджується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Стажування проходитиме з лютого по вересень 2021 року без відриву від основної викладацької діяльності, тому є можливість оперативно впроваджувати отримані знання у викладанні певних курсів для студентів.

До перших лекцій були залучені відомі громадські діячі та журналісти. Серед них: Лариса Денисенко, правозахисниця, ведуча Громадського радіо, посланиця толерантності ПРООН; Олександра Матвійчук, голова правління Центру громадянських свобод; Роман Романов, директор програмної ініціативи «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

— Стала учасницею програми стажування за порадою завідувачки кафедри Тетяни Бондаренко, адже вона має досвід участі в цьому проєкті у 2018 році, — поділилася враженнями після першої сесії Академії Людмила Солодка. — Перший освітній інтенсив пройшов онлайн, та попри це вдалося пропрацювати багато важливих тем у сфері праволюдяності зі справжніми професіоналами. І це не тільки можливість актуалізувати й оновити свої знання з правозахисної тематики. Адже я прийшла на викладацьку ниву з журналістики, тому з власного досвіду добре розумію, наскільки важливою є роль журналіста у захисті прав людини. Крім того, це ще й гарна нагода повчитися у професіоналів новим прийомам та методам дистанційного навчання та познайомитися й обмінятися досвідом з колегами-викладачами журналістики із закладів вищої освіти з усієї України.

На перших заняттях говорили про те, що українці думають і знають про свої права, чому це так важливо для вітчизняної медіадіяльності, про сучасну концепцію прав людини, гендерну чутливість, інклюзивність та способи протидії мови ворожнечі. Попереду в програмі стажування — спілкування з новими спікерами-правозахисниками, участь в науковій конференції та студентський конкурс.

Автор: Людмила Солодка

Фото з архіву автора

Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F