П'ятниця, 18 грудня 2020 00:00

Студенти спеціальності «Журналістика» взяли участь у престурі на «VenetoMed»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Студенти спеціальності «Журналістика» взяли участь у прес-турі на інноваційне виробництво українського медичного захисного одягу за кращими європейськими зразками ТМ «VenetoMed». Презентація нового швейного цеху відбулася 1 грудня.

Через швидке поширення коронавірусної інфекції в умовах карантину за лічені тижні компанія «Венето» облаштувала приміщення на черкаській фабриці, розширила штат працівників — і стартувало серійне виробництво спеціального одягу для біологічного захисту.

На сьогодні «VenetoMed» може виготовляти за зміну близько 5 тисяч комплектів, що відповідають усім європейським стандартам і вимогам щодо якості та надійності.

Під час зустрічі директорка ТОВ «Група Венето» Оксана Місюра окреслила напрями діяльності організації:

— Засоби індивідуального захисту, які виготовляє компанія, дієво захищають не лише від вірусу, а й від радіоактивних та хімічних уражень. Для цього виробництво оснащене високотехнологічним обладнанням, а персонал проходить відповідне навчання.

ТОВ «Група Венето» є співзасновником Громадської спілки «Біомедзахист», що має на меті консолідацію зусиль виробників засобів індивідуального захисту для забезпечення біологічної та антиінфекційної безпеки людей. Голова асоціації виробників засобів індивідуального захисту «Біомедзахист» Оксана Маркова розповіла про здобутки організації:

— До асоціації виробників засобів індивідуального захисту належать усі найкращі національні виробники. Уся продукція компанії стандартизована й сертифікована, а тому «Венето» є почесним членом асоціації. Важливий внесок українських виробників здатен задовольнити потреби українців у захисті, якого вони потребують у нинішній ситуації. Адже біобезпека та біозахист — національні пріоритети держави на найближчий період.

Разом зі студентами першого курсу спеціальності «Журналістика» у прес-турі взяли участь журналісти всеукраїнських і місцевих ЗМІ. Учасники заходу спостерігали за виготовленням захисних костюмів від початку процесу до готового виробу, а також мали нагоду поспілкуватися.

— Це був цікавий захід. Коли ми зайшли всередину, я побачив близько сотні людей у білих костюмах, які виконували свою роботу, та представників преси. До речі, усе приміщення теж було білим. Керівник цеху провів нам екскурсію, розповів про обов’язки працівників, кількість виготовлених за день захисних халатів та використання деталей для масок. Я навіть спробував себе в ролі одного з працівників, власними руками запакував халат. Після завершення екскурсії ми отримали подарунки. Це був гарний досвід, — поділився своїми враженнями студент 1-Ж курсу Олексій Шепель.

 

Автор: студентка 1-Ж курсу Надія Паніван 


Джерело: cdu.edu.ua

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F