Середа, 16 грудня 2020 00:00

«Здай плазму — допоможи дітям»: студрадівці ЧНУ розпочали благодійний марафон

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Напередодні Дня Святого Миколая студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели благодійний марафон для допомоги дітям із Черкаського обласного онкодиспансеру.

Онкологічні захворювання — це тривале лікування і постійна залежність від донорської крові, якої часто не вистачає. Тому студенти вирішили здати кров і плазму, які знадобляться для лікування онкохворих.Так, до акції долучилося близько 20 студентів, які за станом здоров’я мали право бути донорами. Ті ж, хто з різних причин не можуть здати кров та плазму, переказують гроші. На отримані кошти активісти придбають іграшки для дітей з онкодиспансеру, щоб трішки їх розважити та створити святковий настрій.
Про особливості цьогорічної благодійної акції розповіла голова студради ЧНУ Мар'яна Кусяка:

— Зазвичай студрада відвідувала дітей в онкодиспансері, дарувала іграшки та влаштовувала розважальну виставу до Дня Святого Миколая. Цьогоріч через карантинні обмеження ми не змогли подарувати свято, але завдяки донорській крові точно зможемо врятувати комусь життя, — зазначила Мар'яна.
За словами студентів Черкаського національного, «посидіти на дієті» один день — це найменше, що можна зробити, аби здати кров і таким чином допомогти «хоча б одним дитячим оченятам стати щасливішими».

Ректор ЧНУ Олександр Черевко вкотре наголосив на важливості благодійної діяльності:

— Цьогорічний благодійний захід — це ще один привід пишатися нашими студентами, які мають не лише гострий розум, а й добре серце. Нехай їхня ініціативність надихає й мотивує інших робити добро! — зазначив Олександр Володимирович.

Нагадаємо, Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького цьогоріч отримав відзнаку від керівника ТОВ «Черкаський обласний центр служби крові «Черкаси-Плазма» Ярослава Березаня за сприяння донорському руху.

Джерело: cdu.edu.ua
Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F