П'ятниця, 09 жовтня 2020 00:00

Олімпійський урок 2020

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Першокурсники Черкаського національного університету відчули справжній олімпійський дух на святі спорту — з «Розминкою майбутнього олімпійця» та майстер-класами від відомих спортсменів і тренерів ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я.

Про це повідомляє кореспондент пресслужби ННІ УФСК.

Ректор, Олександр Черевко привітав усіх учасників дійства:
– Щиро вітаю всіх із 16-им Всеукраїнським олімпійським уроком! Олімпійський урок – це приклад сили духу, сили волі, характеру, адже ми всі переконані коли ми фізично здорові, ми здорові й морально та духовно. Бажаю вам завжди вірити й досягати! Адже гасло олімпійців - «Швидше, вище, сильніше»!

За словами ректора, Черкаський національний сміливо заявляє про себе на весь світ завдяки відомим спортсменам, що навчалися і професійно відбулися в нашому університеті.

Почесне право підняти Олімпійський прапор надали чемпіону Паралімпійських ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія), чемпіону світу та Європи з мініфутболу, члену паралімпійської збірної України з футболу, викладачу кафедри спортивних ігор ЧНУ - Богдану Кулиничу та призеру 24-х Олімпійських ігор-1988 із веслування на байдарці у місті Сеул (Південна Корея), заслуженому майстру спорту СРСР, чемпіону світу 1987, 1989, 1990 років, триразовому призеру чемпіонатів світу, двадцятиразовому чемпіону СРСР, випускнику факультету фізичної культури Черкаського педагогічного інституту (1989 р.), почесному громадянину міста Сміла - Олександру Мотузенку.

– Приєднуюся до слів ректора. Від усієї олімпійської сім’ї, хочу побажати вам здоров’я. Рівняйтеся на олімпійців: зробив зарядку — і все в порядку! — звернувся до першокурсників Олександр Мотузенко.

«Розминку майбутнього олімпійця» провели провідна фітнес-тренерка клубу «Атлантіс» Юлія Тертична та студенти ННІ ФКСЗ.

Кожен охочий після флешмобу-руханки міг взяти участь у спортивних майстер-класах із 16-ти найпопулярніших видів спорту, які проводили на галявині за НК №1.

Студенти мали змогу попрактикуватися в таких видах спорту: еквілібристика, спортивна гімнастика, фітнес; полденс; спортивні одноборства, бокс, греко-римська боротьба; ігрові види спорту (мініфутбол, волейбол, баскетбол); велоспорт, академічне веслування; стрільба з лука, фехтування; армрестлінг, пауерліфтинг, гирьовий спорт.

– Мені дуже сподобався цей захід, адже тут можна подивитися на різні види спорту, і можливо потім обрати той, який до душі і почати ним займатися, – поділилася враженнями студентка 1-ВБ курсу Єлизавета Сюмаченко.

Автор: Аліка Жаркова, 2-ВБ
Фото: Пресслужба ЧНУ ім. Богдана Хмельницького

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F