Середа, 19 лютого 2020 00:00

До Дня вшанування Героїв Небесної Сотні та Дебальцевського плацдарму долучився ННІ УФСК

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні та захисників Дебальцевського плацдарму. До тематичних заходів долучилися й викладачі і студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Про це повідомляє кореспондентка пресслужби ННІ УФСК.

Делегація у складі ректора Олександра Черевка, проректорів, директорів інститутів, деканів факультетів, студентів приєдналася до жалобних заходів, що проходили в Черкасах. Разом із керівництвом області й міста вони поклали квіти до пам’ятника «Борцям за волю України».

IMG 7130

IMG 7139

— Університетська громада пам’ятає подвиг учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні, — зазначив Олександр Черевко. — Ці події сколихнули український народ і назавжди увійшли в його історію. Тоді вся Україна піднялася в єдиному пориві. І ті, хто стояв на Майдані, і ті, хто виходив на вулиці в рідних містах, і ті, хто допомагав їм морально, матеріально. Нині ми розповідаємо про це молоді, аби виховувати нові покоління патріотів рідного краю.

Заходи з ушанування продовжилися і в навчальних корпусах університету. Зокрема, облаштовано інсталяцію на знак пошани й у пам’ять про Героїв Небесної Сотні.  Окрім споглядання тематичної експозиції та відвідання кураторських годин з очевидцями та учасниками подій, студенти та викладачі ННІ УФСК могли взяти участь у засіданні літературної студії, присвяченій пам’яті Героїв Небесної Сотні.

IMG 7123

IMG 7059

Також шанувальники театрального мистецтва відвідали виставу «Сад Гетсиманський», присвячену до Дня Героїв Небесної Сотні, у Черкаському міському Будинку культури ім. І. Кулика.

— Ці події —  це частина історії державотворення, яку ми могли спостерігати власними очима. Тому для нас, молоді, важливе вшанування пам'яті захисників, серед яких були і черкасці, — переконаний голова студради ННІ УФСК Володимир Піддубний.

IMG 7216


Текст: Анна Тиха, 4-Р

Фото: Руслан Крижанівський, 4-Р

Інститут, який цінує твою унікальність!

Відео

Соціальні мережі

F Y I F